Kögel solgt

For tre måneder siden skjøt Kögels eiere inn frisk kapital etter at fabrikken meldte seg insolvent. Dermed klarte de med et nødskrik på holde hodet over vannet. Forrige uke meldte vi at Ekeri og Kögel vant Postavtalen. Nå er selskapet solgt.

Kögel

Kögel

Publisert Oppdatert

Det er familieselskapet Humbaur som har kjøpt trailerprodusenter Kögel, får tungt.no opplyst sent søndag kveld.

Humbaur produserer trailere og tilhengere til både person-og lastebilbransjen. Forvalter Arndt Geiwitz gjorde det hele kjent og fortalte: - Jeg er sikker på at vi nå legger en ny grunnsten tilrette for en videre god videre drift av Kögel.

Med dette signaliseres altså langsiktig drift, noe som er svært viktig for trailerfabrikanten, som har hatt et fall i markedet på hele 90%.

Les også: Kögel satser videre

- Med dette kan vi berge mer enn 67% av arbeidsplassene, noe som er vesentlig mer enn markedet tilsier i disse dager, fortsetter Geiwitz.

I rene tall betyr dette at 442 av 763 ansatte får jobbe videre. Fagforeningen IG Metall er, ifølge Augsburger Allgemeine mandag morgen, også fornøyde og håper bedriften nå endelig ser lys i den mørke påbyggertunnelen.

Erik Fagerholm i Ekeri Norge er fornøyd med salget. Til tungt.no forteller han søndag kveld: Vi i Ekeri, både i Finland, Sverige og Norge er fornøyde med den nye eieren og håper at det tyske familieselskapet skal kunne samarbeide på en fin måte med de også familieeide Ekeri-selskapene i Norden. Det som er viktig for oss, er at driften er sikret slik at vi fortsatt kan få kvalitetsprodukter, samt at vi håper at så mange som mulig av nøkkelpersonene i Kögel blir med videre.   

Les også: Ekeri vant Postavtalen