King of the Road Tour igang

Scaniakaravanen, eller "King of the Road Tour" som den heter i år, startet i Vestfold på onsdag, og ruller frem til 1. oktober. Med seg på turen har de 8 biler, deriblant to stk R730.

Vidar Fagersand

Vidar Fagersand

Publisert Oppdatert

Da tungt.no var innom Borgeskogen i Vestfold i går ettermiddag, kunne en alltid like blid Vidar Fagersand fra Norsk Scania AS fortelle om jevn trafikk dagen gjennom. - Det er jo prøvekjøringen av R730 som er det gjeveste, forteller han, mens han flyr frem og tilbake for å ordne hinderløype for fremmøtte sjåfører som vil prøvekjøre.

Da vi ankom, satt flere sjåfører og ventet på tur. I mellomtiden fikk de grillmat, kaffe og brus av Scaniafolket. Av ventelistene så vi at det ikke bare var den nye V8-eren som var populær. Flere sto på liste med ønske om prøvekjøring av de øvrige lastebilene i karavanen. Scania har tatt med biler som strekker seg fra 280-hesteren og til stoltheten 730.

- Totalt har det vært omkring 300 besøkende i løpet av de to første dagene, sier Vidar. Vi har tilsammen hatt 220 prøveturer fordelt på seks biler, værgudene med oss og topp stemning hele veien. Nå skal vi til Stavanger. Karavanen stopper på Scanias anlegg ved Stavanger, men vi har stands på både MEFA-messen og Jæren Storbilmesse i helgen, forteller Vidar og benytter anledningen til å ønske alle velkommen til å besøke dem i løpet av karavanen. Den 10.-13. juni er selvsagt også bilene å se på TRANSPORTmessa på Gardermoen.

Om du vil besøke karavanen, finner du datoer og stoppeplasser her.