Kirkestuen Transport kjøper Fåvang Varetaxi

Eier av Fåvang Varetaxi as, Harald Myhrsveen, selger aksjene sine til Kirkestuen Transport as. Nyheten tikket inn ettermiddagen den 16. mai og pirret naturligvis interessen vår. Både Fåvang og Kirkestuen er tross alt velkjente navn i bransjen, og dermed slår vi på tråden til Geir Inge Kirkestuen for å høre litt om bakgrunnen for hendelsen.

Dette bildet er tatt for noen år tilbake og viser Fåvang Varetaxi sin vognpark slik den dengang var.
Dette bildet er tatt for noen år tilbake og viser Fåvang Varetaxi sin vognpark slik den dengang var. Foto: Foto: Fåvang Varetaxi
Publisert Oppdatert

- Det ligger ingen dramatikk bak, forteller Kirkestuen da vi gratulerer med kjøpet. Harald Myhrsveen har nådd 73 år og synes det var på tide å trappe ned litt. Ettersom vi har mye av den samme type transport og opererer innenfor samme område henvendte Harald seg til oss, og sammen har vi fått frem en avtale vi begge er fornøyde med sier Kirkestuen diplomatisk.

10 enheter

Fåvang Varetaxi ble stiftet i 1985 av Harald Myhrsveen som startet med en vanlig personbil med tilhenger. Varemengden økte fort, og stor varebil ble nødvendig. Siden har det ballet seg på. En periode tellet bedriften 20 kjøretøyer med et spenn fra varebiler til semier. I dag har selskapet 10 enheter totalt.

- Vi skal drive selskapene som selvstendige enheter og styrke merkevarenavnet til Fåvang Varetaxi, fortsetter Kirkestuen og forteller at de naturlig nok vil samarbeide tett for å trekke synergieffekter ut av det hele og dermed få en bedre lønnsomhet og møte konkurransen.

- Merker dere noe til konkurransen fra utlandet?

- Ikke i like stor grad som mange andre, vil jeg tro. Vi har jo mye partilast i det indre av landet. Men vi registrerer at utlendingene tar stadig mindre partier og enkelte mindre partier fra f.eks Oslo har vi mistet. Utlendingene kjører små partier helt frem.

- Vil det bli MAN fremover hos Fåvang nå da?

- Hehe, så langt har jeg ikke rukket å tenke, avslutter en fornøyd Geir Inge Kirkestuen.

Les også: Kirkestuen "terminerer" lavkonjunkturen med ny terminal på Rudshøgda

Biler og ansatte i Kirkestuen Transport AS samlet foran godsterminalen på Rudshøgda da den sto klar i 2009.
Biler og ansatte i Kirkestuen Transport AS samlet foran godsterminalen på Rudshøgda da den sto klar i 2009.