Kjell Engebretsen er død

Det er med stor sorg vi kan meddele at Kjell Engebretsen er død.

Egil Engebretsen

Egil Engebretsen

Publisert Oppdatert

Styreformann og tidligere administrerende direktør i DAF Norge AS, Kjell Engebretsen døde 30. desember etter lengre tids sykdom. Han døde bare tolv dager før han ville ha fylt 68 år. Engebretsen har vært en markant person i lastebilbransjen etter at han begynte i DAF i 1984. Som største eier og daglig leder av DAF Norge AS, var han en utrettelig optimist på bil- og transportbransjens vegne, og en kjempeambassadør for DAF. Han er også mannen som brakte det koreanske bilmerket SsangYong til Norge, et bilmerke DAF Norge fortsatt er importør av.

Undertegnede har kjent Kjell Engebretsen i snart 13 år, og minnes de mange hyggelige stundene vi har hatt sammen i forbindelse med lastebilintroduksjoner, messer og tester. Da vi for noen år siden kjørte lastebiltest med DAF XF105, ryddet Kjell skrivebordet, slik at han kunne være med på vår todagerstest. Det sier litt om hans engasjement!

For et par år siden trappet han ned og gikk over til "bare" å være styreformann i importselskapet. Dessverre ble han etter hvert alvorlig syk og rett før nyttårsaften var det hele over. Han begraves ved Immanuels Kirke i Halden den 11. januar klokka 13.

Kjell Engebretsen kommer til å bli savnet av svært mange, og vi sender våre tanker til hans nærmeste familie i denne tunge stunden.