Kjøper 1500 Scania

Brittiske Eddie Stobart og A.W. Jenkinson Forest Products har tilsammen bestilt 1500 Scania Euro 6 lastebiler. Dette er Scanias største enkelt-bestilling noensinne i Storbritannia.

Scanias første avtale av denne typen ble inngått i 2010 og fornyet i 2012. I løpet av denne tiden har Scania levert 2000 biler til de to bedriftene.

Scanias første avtale av denne typen ble inngått i 2010 og fornyet i 2012. I løpet av denne tiden har Scania levert 2000 biler til de to bedriftene. Foto: Scania CV AB

Publisert Oppdatert

Leveringen skal skje i løpet av de neste to årene. Service skal utføres gjennom Scanias servicenettverk og de fleste bilene er fra G- og R-serien.

Ifølge Dagens Industri er avtalen verdt omkring 3 milliarder svenske kroner.

Eddie Stobart er et velkjent transportnavn hos britene. Med sine 2500 grønne lastebiler har bedriften gjort seg bemerket hos øyriket i en årrekke.

A.W. Jenkinson Forest Products er landets største leverandør av flis og bark.

Det er forøvrig ikke første gang disse transportkjempene slår sine bestillinger sammen. Vi husker at de sto for Scanias "gamle" rekord i Storbrittania også. I 2010 bestilte de nemlig 1000 lastebiler.

Og for de som tenker at Stobart & co nå støvsuger fabrikkene for Euro 5-motorer må tro om igjen - hele ordren dreier seg om Euro 6-motorer.

A.W. Jenkinson Forest Products med sine datterselskap håndterer over to millioner tonn bioavfall årlig.

A.W. Jenkinson Forest Products med sine datterselskap håndterer over to millioner tonn bioavfall årlig. Foto: Scania CV AB