Kjøretøyopplysninger i ny webtjeneste

Statens vegvesen lanserer nå en ny webtjeneste, «Kjøretøyopplysninger». Tjenesten gir deg nyttige opplysninger om kjøretøy og tilhengere.

Publisert Oppdatert

Du kan taste inn registreringsnummer eller understellsnummer på kjøretøyet eller tilhengeren for å få listet ut opplysninger. Tjenesten gir deg informasjon om registreringsår, antall seter, siste EU-kontroll, lengde/bredde, tillatt totalvekt, maksvekt for tilhenger med og uten brems, motorytelse, dekkdimensjoner og en rekke andre opplysninger.

Du finner tjenesten Kjøretøyopplysninger her.

Tilbyr flere digitale tjenester

Statens vegvesens app Bil og henger som ble lansert i mars 2012 ble godt mottatt av publikum og er mye brukt. I appen får man listet ut informasjon om kjøretøy og tilhenger når man taster inn registreringsnummer eller understellsnummer. Ut fra tilbakemeldingene vegvesenet får fra publikum ser de at det er et utbredt ønske å kunne hente ut tilsvarende opplysninger om kjøretøy og tilhengere via vegvesenets websider. De har derfor laget en webtjeneste som gjør det enkelt å få opplysningene man trenger med PC eller Mac. Tjenesten er også tilpasset nettbrett og mobil.

Lovmessige begrensninger

Utlevering av personopplysninger via oppslag på internett (for eksempel navn på eier av kjøretøy) er underlagt begrensinger av hensyn til personvern og vises derfor ikke i tjenesten. Du kan sjekke hvem som eier et kjøretøy ved å sende sms (send REGNR <regnr> til 2282). Dette koster tre kroner pr. sms.