Klappet og klart for suksess!

Våren er over oss og årets store happening nærmer seg med stormskritt. TransportMagasinets årvisse messe, TRANSPORTmessa på Gardermoen åpner snart dørene for transport-Norge.

Publisert Oppdatert

Vi er meget stolte av rollen vi har som arrangør av Norges største transportmesse, TRANSPORTmessa på Gardermoen. Etter å ha gjennomført tre messer på Biri og en på Gardermoen, er entusiasmen nå på topp i forhold til årets messe. Vi i TransportMagasinet lager nemlig ikke bare et blad. Vi arrangerer også leserturer, musikkfestivaler og messer. Totalkonseptet er med andre ord ganske så omfattende. Vårt mål er rett og slett å gjøre noe for transportbransjen!

Etter at finanskrisen slo ned over oss har det virket som om det har vært ganske mørkt for noen og enhver. Allikevel har vi hørt, og hører jevnlig om positive tegn i transportbransjen. I takt med at våren ankommer virker det også som det lysner på den finansielle fronten. Hva er vel da bedre enn å underbygge denne positiviteten med å ta en tur til TRANSPORTmessa på Gardermoen? Hvor ellers finner man 150 utstillere av transportmateriell side om side i en lang "handlegate"? Messa var en suksess i fjor, men kommer til å bli enda bedre i år.

Vi er også stolte av å fortelle at vi har hatt ryggrad nok til å avvise utstillere som ikke naturlig hører hjemme på en transportmesse, men som lar seg lokke av lave utstillerkostnader, enten det gjelder salg av elgpølser eller skopolish. Dette er en transportmesse, ferdig med det!

Småstandene i det 400 meter lange teltet blir gjort om i år, slik at det blir telt på to sider, med en handlegate i midten. Bespisningen på årets messe skal for øvrig foregå i et gigantisk sirkustelt som vi har leid av Berny.

I fjor hadde vi en stor fellesparkering for de ekstra fine bilene. Det eneste kravet vi stilte var at deltagerne ikke skulle oppføre seg som om de var på en russefest som hadde gått overstyr, samt å unngå å fløyte i hornet i tide og utide.

Dette fordi vi faktisk har naboer å ta hensyn til, ikke minst fordi messeområdet ligger vegg i vegg med hovedflyplassen. Dessverre klarte ikke alle å etterleve dette og vi har vært nødt til å gjøre noen endringer i år. I stedet for parkering av de ekstra fine lastebilene rett utenfor messeområdet, legger vi i år i stedet opp til en megastor "trailercamp" der alt er lagt til rette for en hyggelig opplevelse for de som skal bo i bilene. I tillegg til et godt organisert opplegg, blant annet med hensyn til toaletter, har vi også satt opp gratis shuttlebusser som tar deltageren enkelt fram og tilbake mellom trailercampen og messeområdet, eller mellom trailercampen og Olaløkka, der det blant annet er tilgang på dusjer og bespisning for en rimelig penge.

Noen minutter på en gratis buss burde være overkommelig for alle. Og når vi først er inne på Olaløkka; nå slår vi virkelig på stortromma når det gjelder Truckers Music Festival. I år foregår alt under tak da vi setter opp et ca. to mål stort sirkustelt til denne festivalen. Dermed skal det ikke være nødvendig å fryse, hvis juniværet skulle vise seg fra en litt kaldere side enn vi ønsker. Festivalen foregår på fredag og lørdag kveld med til sammen åtte rivende gode band, fire på hver kveld. I tillegg til god musikk kan vi også friste med god, hjemmelaget mat og noe godt i glasset.

Uansett hvor vi i redaksjonen kommer, er folk positivt opptatt av TRANSPORTmessa på Gardermoen. Derfor ser vi fram til 11. til 13. juni med stor glede. For vi treffes vel på Gardermoen?

Les mer på transportmessa.no