Knust av kantslått

- Det var skummelt nære, innrømmer en lettere rystet Torbjørn Engene etter at han fikk en stein inn frontruten i møte med kantslåttmaskinen på Strynefjellet.

For å lage et slikt hull i en frontrute må det svært mye kraft til. Når steinen i tillegg fortsetter sin ferd og knuser inventar i hytta, skjønner vi at det har vært store krefter i sving denne gangen.

For å lage et slikt hull i en frontrute må det svært mye kraft til. Når steinen i tillegg fortsetter sin ferd og knuser inventar i hytta, skjønner vi at det har vært store krefter i sving denne gangen. Foto: Foto: Karianne Sørbøen, T. Engene as

Publisert Oppdatert
Torbjørn Engene innser at han har hatt flaks. Steinen har slått inn like til siden for førerplassen.

Torbjørn Engene innser at han har hatt flaks. Steinen har slått inn like til siden for førerplassen. Foto: Foto: Karianne Sørbøen, T. Engene as

I 80 km/t cruiser Torbjørn over Strynefjellet da han får øye på hjullasteren som driver kantslått på motsatt side av veien.

- Det var fin og bred vei, så jeg hadde god fart. Idet jeg nærmet meg så jeg plutselig en stein som kom skytende ut fra maskinen som drev kantslått. Den spratt først i asfalten foran meg og kom opp igjen mot frontruten min, forteller han.

Torbjørn rakk kanskje å bremse ned til 70 km/t og han er sikker på at steinen hadde minst like stor hastighet da den traff frontruten og fortsatte på samme stigende kurs til den knuste bryterpanelet i bakveggen på lastebilhytta.

- Det var skummelt nære. Den traff frontruta vare 20-25 cm til siden for meg. Hadde jeg vært ti meter lenger fremme i veien hadde den truffet meg i brystet eller halsen. Da hadde jeg ikke levd i dag.

Etter uhellet stanset han for å prate med føreren av hjullasteren.

- Han hadde drevet med dette i tre år og aldri opplevd maken, så det er godt det ikke skjer for ofte, for dette kunne gått skikkelig ille, sier Torbjørn.

Og steinen? Jo den har han tatt vare på som et minne om hvor mye flaks man kan ha i livet.

- Jeg må vel ramme den inn og sette den på peishylla eller noe, smiler entreprenøren fra Hallingdal.

Det var ikke hans tur denne gangen.

For å lage et slikt hull i en frontrute må det svært mye kraft til. Når steinen i tillegg fortsetter sin ferd og knuser inventar i hytta, skjønner vi at det har vært store krefter i sving denne gangen.

For å lage et slikt hull i en frontrute må det svært mye kraft til. Når steinen i tillegg fortsetter sin ferd og knuser inventar i hytta, skjønner vi at det har vært store krefter i sving denne gangen. Foto: Foto: Ole-Jonny Jorde, Hallingdal Lastebilservice A/S.