Kommer til TRANSPORTmessa

Det finske forsvar har mottatt 60 nye SISU 8x8 militære lastevogner. En av dem kommer til Gardermoen.

Publisert Oppdatert

Den militære kjøretøyfabrikanten Sisu Defence Oy, har levert 60 terrenggående SISU 8x8 lastebiler til den finske hæren. Leveransen ble mottatt av forsvarsminister Jyri Häkämies, på Sisufabrikken i Raasepori, Finland nylig.

De leverte lastebilene er utstyrt med en meget effektiv minebeskyttelse og har en hytte av panserstål. I tillegg så er en del av disse lastebilene også utstyrt med ballistisk beskyttelse (beskyttelse mot beskytning) tilpasset behovet i de aktuelle internasjonale operasjonsområder.

SISU 8x8 militære lastebiler har ett modulært beskyttelsessystem. Dette ballistiske- og NBC-beskyttelsessystemet for kjøretøyer kan lett og raskt bli montert og demontert, til og med i felt.

Ett antall av bilene vil bli satt til utenlandsoppdrag, for å gi de finske soldatene så trygg tjeneste som mulig, også i internasjonale kriseoperasjoner. Et antall biler vil bli brukt til opplæring nasjonalt, og være i beredskap i den Finske Hæren..

Leveringen inkluderer også trening, service og reservedelsprogram. Den totale verdien av leveransen er omtrent 26 millioner euro eksklusive moms.

Ønsker du å oppleve en av disse spesielle militære lastebilene "live"? Da må du ta turen til TRANSPORTmessa på Gardermoen 11. til 13. juni i år. Spesialbilen kommer nemlig rett fra øvelse på Andøya til Gardermoen, for å kaste glans over standen til Sisu-importøren Elverum Maskin AS.