Konkurransen er i gang!

Gjennom årene har mer enn 100.000 sjåfører over hele verden deltatt i Scania Driver Competitions. I 2012 håper Scania å trekke til seg mer enn 55.000 deltakere fra 39 land. Er du født i 1976 eller senere, kan du melde deg på. Påmeldingsfristen er 29. februar.

Her er Stian Østby, den norske vinneren av YETD 2010 i full gang. Østby endte på fjerdeplass i finalen i 2012.

Her er Stian Østby, den norske vinneren av YETD 2010 i full gang. Østby endte på fjerdeplass i finalen i 2012.

Publisert Oppdatert

REGIONALE DELFINALER

Oslo: 9. - 13. mai

Stavanger: - 1. og 2. juni

Harstad - 1. og 2. juni

Kristiansand: 14. juni

Lillehammer: 21. juni

Trondheim - 29. og 30. juni

Bergen - 17. august

Landsfinale: 18. august i Bergen

Scania Driver Competitions, som Young European Truck Driver er en del av, startet opp i Europa i 2003. Konkurransene har siden spredt seg verden over og utviklet seg til å bli et enormt arrangement som setter fokus på gode sjåførferdigheter, sjåføropplæring og arbeidet for å bedre trafikksikkerhet og drivstofføkonomisk kjøring.

Hensikten med YETD 2012 er å finne den beste lastebilsjåføren i Europa under 35 år. I konkurransen fremheves det sjåførene allerede gjør i hverdagen: å kjøre sikkert, defensivt og økonomisk, manøvrere bilen (i konkurransen en semi) samt sjekke bilen før kjøring.

Vinnerne av de lokale rundene møtes i landsfinalen i Bergen 18. august neste år. Den beste sjåføren her får måle seg mot sine europeiske kolleger under den internasjonale finalen i Södertälje 7. - 8. september. Den beste av de beste i Europa vinner den store premien - en helt ny Scania R-serie til en verdi av 800 000 NOK. Yrkesaktive sjåfører med lappen på bil og henger født 1976 eller senere kan delta.

Registrering

Man melder seg på i konkurransen ved å ta en teoritest online på Scanias hjemmeside. Bare de som får best score på testen får delta i de regionale konkurransene, som inkluderer drivstoffeffektiv kjøring, manøvrering og lastsikring.

I løpet av de neste månedene lanseres sjåførkonkurransene over hele verden, som i Australia, Brasil, Hong Kong, Argentina, Korea, Mexico, Singapore, Kina, Chile, Malaysia, Peru og Sør-Afrika, så vel som over hele Europa.

I Europa er konkurransene godkjent av International Road Transport Union og EU-kommisjonen, og sponset av Michelin.

Les også:Fjerdeplass til Stian

Les også: Norges beste sjåfør er kåret