Konvoi 2014:

Konvoi av en annen verden!

Årets konvoi satte ny rekord med 250 lastebiler, hvor skal dette ende? Se video.

250 lastebiler i konvoi til Transportmessa på Gardermoen ble lagt merke til. Foto: Vetle G. Magelssen

250 lastebiler i konvoi til Transportmessa på Gardermoen ble lagt merke til. Foto: Vetle G. Magelssen

Publisert Oppdatert
He did it again! Jon Sandem er primus motor bak sjåførenes konvoi til messa vår. Takk Jon! 
Foto: Vetle G. Magelssen

He did it again! Jon Sandem er primus motor bak sjåførenes konvoi til messa vår. Takk Jon! Foto: Vetle G. Magelssen

Tommelen opp fra Politiet! 
Foto: Vetle G. Magelssen

Tommelen opp fra Politiet! Foto: Vetle G. Magelssen

Også gamle klassikere deltok i konvoien. 
Foto: Vetle G. Magelssen

Også gamle klassikere deltok i konvoien. Foto: Vetle G. Magelssen

Like sikkert som at vi arrangerer en årlig transportmesse på Gardermoen, like sikkert er det at en gjeng herlige sjåfører trommer sammen til en konvoi til messa fredag kveld. Da vi i fjor talte 170 deltagende lastebiler, sa vi gråtkvalt at råere enn dette er det vel ikke mulig å få det? Vel, der tok vi feil gitt.

Primus motor Jon Sandem hadde, sammen med Kjell Erik «Ulven» Kvikstad og Kristian Røed, organisert en ny og enda bedre konvoi denne gangen.

Se video nederst i artikkelen!

Tre steder

Grunnet anleggsarbeid på Sørenga, og det faktum at man ventet enda flere deltagere i år, hadde Sandem & Co valgt å samle deltagerne på forskjellige startsteder. En gruppe samlet seg på Taraldrud kontrollstasjon øst for Oslo, en gruppe samlet seg i Drammen og en gruppe samlet seg på Hjortneskaia i hovedstaden. I tillegg fikk de følge av flere underveis. Klokka kvart på syv fredag kveld rullet det hele i gang. Takket være velvillig bistand fra trafikkavdelingen ved Oslo-politiet, kom kolonnen med tunge kjøretøyer seg greit i vei fra Hjortneskaia, samtidig som konvoien fra Drammen ankom. På Ulven smeltet konvoien fra øst seg sammen med resten av rekken av tunge kjøretøyer.

Deretter koblet stadig flere seg på, etter hvert som man nærmet seg Gardermoen.

Fest

På alle bruer og bensinstasjoner oppover sto det entusiaster og fotograferte og filmet det hele, friskt akkompagnert av trykklufthorn og blinklamper. Veitrafikksentralen brøt inn på radio og fortalte om litt kødannelser i det over 200 lastebiler kjørte konvoi på E6, mens Aftenposten kastet seg på telefonen og ringte oss for å finne ut av hva slags «aksjon» dette var?

Vel, lett omskrevet fikk de beskjed om at dette var grasrotas eget spontane arrangement, der de fikk vist samhold og styrke på E6 ut av Oslo.

250 biler

Ved siste bro over E6, der konvoien svingte av for å ta seg til trailerparkeringen, hadde et hundretalls publikummere tatt oppstilling for å bivåne årets lastebilopplevelse. Ca. 250 lastebiler og vogntoget svingte av E6 og opp på brua, det prustet i trykklufthorn, blinket i oransje lamper og brommet i godlyd, alt mens det ble gitt tommelen i været fra både folk langs veien, og sjåførene selv. Vi har sagt det før og vi sier det igjen; dette er 17. mai, julaften og nyttårsaften på en gang for oss i TransportMagasinet!

Tusen, tusen takk til alle dere som stilte opp og skapte årets heftigste lastebilopplevelse i Norge. Hvor skal dette ende?

Fjorårets konvoi kan du lese om HER