Transportmessa 2014:

Konvoi til Transportmessa på fredagen!

Tradisjonen tro blir det også i år konvoi til transportmessa på Gardermoen fredag kveld, og tradisjonen tro så står sjåførene for arrangementet.

2013-konvoien ankommer trailerparkeringen. 
Foto: Frode Tellevik

2013-konvoien ankommer trailerparkeringen. Foto: Frode Tellevik

Publisert Oppdatert
-Dette er helt sjukt, sa konvoisjef Jon Sandem i fjor. I år starter konvoien fra flere steder, før den samles på E6 ved Alnabru. Foto: Frode Tellevik

-Dette er helt sjukt, sa konvoisjef Jon Sandem i fjor. I år starter konvoien fra flere steder, før den samles på E6 ved Alnabru. Foto: Frode Tellevik

Lastebilbransjen gjorde seg bemerket under fjorårets konvoi til Transportmessa på Gardermoen. 170 kjøretøy deltok! Blir det flere i år?

Lastebilbransjen gjorde seg bemerket under fjorårets konvoi til Transportmessa på Gardermoen. 170 kjøretøy deltok! Blir det flere i år? Foto: Foto: Vetle Granath Magelssen

For to år siden rullet 100 lastebiler og vogntog inn på trailerparkeringen på Gardermoen, etter en heftig konvoi fra Oslo og opp til TRANSPORTmessa, i fjor var tallet oppe i hele 170 kjøretøyer - hva blir resultatet i år? For selv om det ikke er vi i TransportMagasinet som står for konvoien opp til messa vår, så må vi innrømme at det er stor stas at sjåfører og lastebileiere stiller opp på denne markeringen, år etter år, for å virkelig sette fokus på hva landets viktigste næring står for.

Se artikkel om fjorårets konvoi HER

Tre steder på fredagen

Mens man tidligere har hatt startsted for konvoien på Sørenga i Oslo sentrum, har man måttet komme opp med andre alternativer i år.

-Det foregår en masse anleggsarbeid i dette området nå, så det er komplett umulig å samles for konvoikjøring der. Dessuten har det vært ønske fra flere om alternative oppsamlingssteder. Derfor har vi fordelt det litt annerledes i år. De som kommer inn vestfra via Drammen samles ved Statens vegvesens trafikkstasjon i Drammen for felles avreise mot Oslo. Videre har vi alle de som kommer østfra, de samles på Taraldrud, mens vi også har et startpunkt fra Hjortneskaia i Oslo, forteller Jon Sandem.

Sammen med Kjell Erik «Ulven» Kvikkstad og Kristian Røed er han primus motor for konvoien på fredagskvelden, og har vært det de årene den har vært arrangert. Han forteller at det også er en mulighet å samle seg ved det gamle Coop-lageret på Grorud, for de som kommer nordfra.

De kan så «smelte sammen» med resten av konvoien der Østre Akervei kommer ut på E6.

Logistikk

-Det blir litt mer utfordrende med logistikken i år, i og med at vi har flere startsteder. Vi må sørge for å få samlet troppene så vi ender opp med en konvoi. Avgang fra Hjortnes vil være 18.30 «sharp». Vi synkroniserer slik at de fra Drammen flettes inn ved Hjortneskaia og de fra Taraldrud flettes inn ved bomstasjonen på Alnabru. Avgang Drammen vil derfor være ca. 18.og fra Taraldrud ca. 18.15, sier Jon.

Du kan se mer på fb-gruppa Convoi til Transportmessa.

Han legger til at det er veldig viktig at de slipper hverandre inn i konvoien slik at de ikke blir til unødig hinder for øvrig trafikk, derfor er det ønskelig at avstanden ved disse punktene økes til 50-60 meter slik at alle kommer inn. Det vil bli følgebiler fra alle tre startstedene, disse vil avpasse farten slik at alle møtes på rett sted til rett tid.

-Vi har forøvrig fått lov til å sette igjen en del traller på parkeringsplassen ved det nye sentrallageret til COOP rett ved grustaket, så de som ikke absolutt MÅ ha med tralla ned der bes vennligst om å koble den av, legger han til.

Etter initiativ fra Mariann Lysaker vil alle deltagere i konvoien få en hvit rose. Det har vært ytret ønske fra flere hold om å ære og minnes alle kolleger som bransjen har mistet, både på veien, men også grunnet sykdom.

Her vil de som ønsker det samles et sted i grustaket og legge fra seg rosene, og ta et minutt i stillhet og ettertanke. Dette er ikke noen plikt, men er helt frivillig.

Ta kontakt

-Er det noe man lurer på så er det bare å ta kontakt med en av oss tre som arrangerer dette. For de som vil starte fra Drammen så er det Kristian Røed som er ansvarlig der. Han kan nås på mob.nr. 913.14.832. På Taraldrud er det Kjell Erik Kvikstad som er kontaktperson. Han har mob.nr. 955.53.114, mens jeg har ansvaret på Hjortneskaia og kan nås på mob.nr. 906.81.585. Vi håper at oppslutningen blir god og ber samtidig alle om å ta hensyn i trafikken, avslutter Jon Sandem.

For vår egen del legger vi til at dette ser vi virkelig fram til, og gleder oss til å hilse dere alle velkommen til TRANSPORTmessa på Gardermoen. Vi kommer garantert til å dekke årets konvoi som vanlig, slik at vi får vist alle som ikke hadde muligheten til å delta hvor fett dette er!

Folkefest på E6 i forbindelse med konvoien til messa på Gardermoen. I år ligger det an til ny rekord!

Folkefest på E6 i forbindelse med konvoien til messa på Gardermoen. I år ligger det an til ny rekord! Foto: Svein-Ove Arnesen