Kraftsamler Mercedes-Benz Nyttekjøretøy

Bertel O. Steen gjør store endringer i organisasjonen.

Organisasjonsendringen trer i kraft 1. januar 2015.
Organisasjonsendringen trer i kraft 1. januar 2015.
Publisert Oppdatert
Ny direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy blir nå Per Ragnar Johansen.
Ny direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy blir nå Per Ragnar Johansen.
Morten Brønstad går tilbake til sin tidligere stilling som regionsdirektør i Bertel O. Steen Detalj.
Morten Brønstad går tilbake til sin tidligere stilling som regionsdirektør i Bertel O. Steen Detalj.
Knut Arne Sæta går inn i stillingen som direktør for lastebil import.
Knut Arne Sæta går inn i stillingen som direktør for lastebil import.

Nyttekjøretøy er et viktig forretningsområde med stor betydning for inntjeningen i Bertel O. Steen. Nå realiseres viktige grep for å kraftsamle enheten.

Morten Brønstad, direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy overlater nå ansvaret til Per Ragnar Johansen som kommer fra stillingen som importdirektør for lastebiler i forretningsenheten.

 

Våren 2014 ble Morten Brønstad hentet tilbake til Bertel O. Steen etter nesten tre år som administrerende direktør i Bilbutikk 1. Brønstad gikk inn som direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy med ansvaret for å gjennomføre nødvendige endringer i enheten og å finne en permanent leder.

 

Lastebilavdelingen ble delt i to, med en salgsdirektør for lastebil og en direktør for lastebil import. Per Ragnar Johansen ble ansatt i sistnevnte stilling den 1. oktober, men var tiltenkt en større rolle. Nå er brikkene på plass og tiden moden for å overlate ansvaret for hele forretningsenheten, Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, til ham.

 

Per Ragnar Johansen har lang erfaring fra bilbransjen. I perioden 2003–2011 var han adm. direktør i Volvo Norge AS med ansvaret for importvirksomheten på lastebil og den egeneide forhandlervirksomheten Volvo Truck Center med 9 forhandleranlegg. Han har også jobbet som Sales Manager Trucks and Services i perioden 2001–2003 i samme selskap. Ut over dette har Johansen hatt stillingen som region- og produktsjef i Møller US Import AS og regionsjef i Toyota Norge AS.

 

Til Bertel O. Steen Detalj

Direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, Morten Brønstad går tilbake til sin tidligere stilling som regionsdirektør i Bertel O. Steen Detalj.

 

- Vi har gjennom det siste halve året hatt en god gjennomgang av Mercedes-Benz Nyttekjøretøy og fått på plass et bra team som er godt rustet til å ta enheten videre, sier Morten Brønstad. Selv ønsker jeg å bruke tiden i Bertel O. Steen Detalj, siden arbeidet i denne enheten ligger hjertet mitt nærmest.

 

- Å få Morten Brønstad tilbake i Bertel O. Steen Detalj er en klar styrking av enheten, sier konsernsjef Bjørn Maarud. Brønstad har gjort en formidabel jobb som leder for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, men er sårt tiltrengt i  detaljvirksomheten.

Det er mange av tiltakene i konsernets strategiprosess som omfatter Bertel O. Steen Detalj, vi trenger derfor ytterligere kraft for å lykkes i gjennomføringen, sier han.

 

Fra ettermarkedet til lastebil import

Knut Arne Sæta går inn i stillingen som direktør for lastebil import, og får dermed ansvaret for importorganisasjonen og kontakten med Daimler.

- Vi er svært tilfreds med at Per Ragnar Johansens etterfølger kommer fra egne rekker. Dette er en utfordring vi vet at Sæta vil håndtere på en god måte, sier Maarud – som håper å finne en intern etterfølger etter ham.

 

Knut Arne Sæta kommer fra stillingen som direktør for ettermarkedet i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, en rolle han har hatt i overkant av 3 år. Sæta har vært ansatt i Bertel O. Steen i 13 år, hele tiden i Mercedes-Benz Norge.

 

- Vi har ambisiøse mål for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy og arbeider målrettet for å utvikle enheten videre. Vi må tenke nytt og utnytte ressursene på en best mulig måte. Det mener jeg at vi skal få til gjennom det teamet vi nå har i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, slutter Bjørn Maarud.