Kveldskos i Kentucky

Tradisjonen tro tilbrakte vi en kveld blant showlastebiler i Kentucky.

Publisert Oppdatert

MATS er en artig messe, ingen tvil om det, men det aller artigste er nok showbilene som er parkert bak Freedom Hall på messeområdet. Torsdag kveld tilbrakte vi et par, tre timer i hyggelig lag med en hel haug amerikanske truckers. På det store området stod alt fra de heftigste showtruckene, til ekstra flotte lastebiler som faktisk er i daglig bruk.

I strålende solskinn blinket de flotte bilene om kapp, men det var først da solen gikk ned at stemningen ble magisk. Og i det mørket senket seg, startet den ene grombilen etter den andre, opp motorene sine.

Luften fyltes av gromlyd fra Cat-, Cummins- og Detroit Diesel-motorer. Til og med en og annen Mack-motor blandet seg inn, den heftigste av dem var en gammel Mack-V8. Etter hvert som bilene startet kom også flere tusen markeringslys til syne.

For de av oss som har opplevd det tidligere ble dette bare nok en bekreftelse på at USA er det forgjettede landet for lastebilinteresserte, for førstereisfolket er det ikke godt å si om de noen gang kommer over dette. I bussen hjem til hotellet var det i hvert fall bare smil å glede å spore. Kveldsstemningen i Kentucky hadde vært magisk!

Les også: 50 TM-lesere er i gang med USA-eventyret