Landets eneste sivile simulator

Opplæringskontoret for transportfag i Sør-Trøndelag satser skikkelig. Nå er det like før landets eneste sivile simulator for buss- og lastebilopplæring er på plass i Trondheim.

Publisert Oppdatert

Opplæringskontoret for Transportfag i Trøndelag BA er ikke helt som alle andre. I løpet av høsten får de installert en simulator for opplæring av buss- og lastebilsjåfører. Det blir da landets eneste sivile.

- Simulatoren skal vi benytte aktivt, blant annet for å rekruttere ungdommen inn i yrket. Egentlig burde vi jo startet rekrutteringen allerede på barnehagestadiet. Alle vet jo at barn er opptatt av lekebiler og graving i sandkasser.

Med den nye simulatoren har vi tenkt å la skoleungdommen få en følelse av hva det vil si å kjøre et stort kjøretøy, forteller Morten Kjeldsberg, daglig leder av Opplæringskontoret for Transportfag i Trøndelag BA.

Med en prislapp på mellom 2 og 2,5 millioner kroner pluss merverdiavgift, er det selvsagt viktig å få noe igjen for investeringen. Og Kjeldsberg ser for seg en rekke områder der nyinvesteringen kommer til sin rett.

Simulatoren skal plasseres i et lokale i administrasjonsbygget til Transportsentralen i Trondheim. Kanskje ikke så rart med tanke på at mange av de 125 andelseierne i Opplæringskontoret er transportbedrifter som kjører i TS-systemet.

I desember skal alt være klappet og klart i Trondheim.