Lanseres i år!

Nye Mercedes-Benz Actros lanseres snart.

Nye Actros i pusherutgave med lavt tak. Motoren er mest sannsynlig den nye rekkesekseren som trolig lanseres i Europa denne uka. Foto: Øyvind Visdal

Nye Actros i pusherutgave med lavt tak. Motoren er mest sannsynlig den nye rekkesekseren som trolig lanseres i Europa denne uka. Foto: Øyvind Visdal

Publisert Oppdatert

Vi har ved flere anledninger vist spionbilder av neste generasjon Mercedes-Benz Actros. Hver gang har vi spekulert i når den blir lansert. Ja, vi har gått så langt som å antyde at modellen er rett rundt hjørnet. Nå viser det seg at vi fikk rett.

Les også: Mercedes-karavanen 2011?

Her om dagen lanserte Mercedes-Benz sin verdensmotor og den første på markedet som klarer de framtidige Euro 6-kravene. Problemet var bare at tyskerne ikke har noen bil å bruke den i - ennå. Det var nemlig ikke snakk om å dytte den nye rekkesekseren inn i dagens Actros. En så viktig motor fortjener jo en ny lastebil, ikke sant?

Nå har vi mottatt en mail fra Daimler Trucks der de innformerer om at en ny "Top of the Line"- lastebil skal lanseres allerede i år.

- Vi blir den første lastebilprodusenten som har en egen Euro6-modell i rangen vår, sier Andreas Renschler, toppsjefen i Daimler Trucks.

I mailen fra Daimler blir vi også innformert om at vi kommer til å få en invitasjon til lanseringen av den nye lastebilen, og det meget snart. Det gleder vi oss til!

Det ser ut som om Daimler Trucks har benyttet nedgangstidene gått. Ikke nok med at de nå tjener penger "overalt", de har også uttalt at de kommer til å fornye hele produktrangen i løpet av 24 måneder.

Men først ser vi fram til ny Mercedes-Benz Actros!