Lastebil å gi bort?

Er det noen i transportbransjen som vil bidra til en hel samfunnsutvikling? Som ildsjel og initiativtaker har Sidsel Lundebø startet organisasjonen ”Chains of Friendship” (COF) som er på vei til å hjelpe et helt lokalsamfunn i Kamerun til å jobbe seg ut av fattigdom ved egen hjelp. Slik lyder en mail vi har mottatt i tipsbunken. Vi legger den ut i sin helhet.

Publisert Oppdatert

Med mikrofinans (små lån) blir stadig flere familier i stand til å starte egen virksomhet. I takt med økende muligheter de skaper lokalt, vil de trenge utvidelse av markedet de kan selge sin utvidede produksjon til.

I samarbeid med COF har de nylig begynt å skaffe mottaksapparat i storbyene og organisere logistikk for dette. Men de mangler midler til en lastebil som lokalsamfunnet kan administrere i fellesskap, under COF kontroll i starten. Der transportvirksomheten i seg selv kan gi flere arbeidsplasser, men følgeeffekten kan gi familier i et helt lokalsamfunn et virkemiddel til en vei ut av fattigdommen.

Med COF som brobygger kan bransjenæring i Norge hjelpe bransjeutvikling i et globalt perspektiv.

Om din bedrift har en brukbar lastebil (ca. 10 tonn) som dere har raushet til å gi bort, kan organisasjonen kontaktes på [email protected] eller telefon 93222660.

For mer info, se www.cof.no.