Lastebildager på Frya

Om du er i nærheten av Oppland og Frya denne helgen, er du ekstra heldig. Da kan du legge ukehvilen til flystripa og være med på Lastebilens dager.

Ser ut til å bli veldig bra - bare sola er snill. Åge Widme har tommelen opp.

Ser ut til å bli veldig bra - bare sola er snill. Åge Widme har tommelen opp.

Publisert Oppdatert
Ole Petter Øyens gamle mjølkebil ønsker velkommen.

Ole Petter Øyens gamle mjølkebil ønsker velkommen.

Det er Nord Gudbrandsdal lastebilforening og Gausdal Lastebileierforening som står bak arrangementet. Det åpnes for innkjøring fredag klokken 18.00 mens åpningstiden vil være lørdag 10-19 og søndag 11-15. Det er gratis inngang og naturligvis salg av grillmat og drikke.

- Oss er i rute, ja. Det forteller Åge Widme da vi ringer ham for å høre hvordan de ligger an like før åpningen. Han er i butikken for å sørge for mat og drikke da vi prater med ham.

- Dette er ikke noen kopi av TransportMagasinets messe på Gardermoen, men en mini-miniversjon, ler Widme. Han synes det er viktig at folk i bransjen kan møtes og prates. - Langs veien har vi knapt nok tid til å hilse på hverandre lenger, sukker han. Vi trenger å ha det litt hyggelig sammen også, synes Widme.

25 utstillere

Det er første gang Lastebilens dag arrangeres på Frya. Nå er utstillerne i ferd med å rigge seg til. Det blir omkring 25 utstillere og så langt har man også 15 påmeldte modellbiler.

Programmet lover godt med utstilling av lastebiler og utstyr, oppvisning av redningsaksjoner med alle etater og publikumskåring av beste bil i klassene

  • Biler 0 - 5 år
  • Biler 6 - 29 år
  • Veteranbiler
  • USA Trucks
  • Modellbiler

I tillegg vil det være en rekke aktiviteter for barn med blant annet tråbilkonkurranse. Vi ønsker arrangøren lykke til!

Lastebilene står oppstilt tett i tett på flystripa.

Lastebilene står oppstilt tett i tett på flystripa.