23948sdkhjf

På vei til Hardangertreffet

Er du på Vestlandet i dag, kan du risikere å møte disse.

Hardangertreffet går av stabelen denne helgen og et tresifret avtall veteranlastebiler setter kursen mot Sørfjorden og Odda i løpet av fredagen.

Mange kjente, men også noen ukjente.

Knalltøff

Fra Bergen kjører antakeligvis Gåsemor fremst i flokken, som seg hør og bør. I år med tidsriktig kapellhenger og 80-tallets reklame. Ole Gunnar Tuft har brukt vinteren til å pusse opp svanehengeren og har fått laget ny kapellduk. Nå fremstår Royalen slik vi husker den fra slutten på 1980-tallet.

Dette er bare knalltøft!

Magirus

Fra Rogaland setter også Stangelandveteranene deler av museet i bevegelse innover Åkrafjorden, med sitt nyeste prosjekt i spissen.

I vinter har de totalrenovert en av Forsvarets tungtrekkere fra 1967, en Magirus Deutz 200 D 26 AK. 200 hestekrefter, 26 tonn totalvekt.

18 stykk

Ifølge Stangelandveteranenes vandrende leksikon, Morten Vatland, kjøpte Forsvaret 18 slike i 1967 og fordelte dem på fire-fem militærleire for å trekke blant annet panservogner. Der tjenestegjorde de i drøye 20 år, frem til Scania 143 overtok jobben.

Som ny

Dette eksemplaret har hatt tilhold på Østlandet i tiden etter den ble dimmitert. Tidvis med skilt, tidvis parkert. De siste ti årene har den stått hos en samler i Spydeberg, før Stangelandmuseet kjøpte den i januar i år. Nå er den satt i stand, god som ny, og er på vei til Odda.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125