Lastebilprodusentenes nye formann

Volvo-direktør Leif Johansson har overtatt førersetet som formann i ACEA-CV etter Scania-direktør Leif Östling.

Leif Johansson, adm.direktør og konsernsjef i Volvo, Leif Johansson

Leif Johansson, adm.direktør og konsernsjef i Volvo, Leif Johansson

Publisert Oppdatert

Styret for de europeiske lastebilprodusentene, ACEA-CV, har valgt adm.direktør og konsernsjef i Volvo, Leif Johansson, som ny formann.

- Lastebilindustrien er mer påvirket enn andre bransjer av den økonomiske krisen. Det er behov for at politikerne og beslutningstakere forstår denne situasjonen. Jeg ser frem til å jobbe med dialogen med EUs institusjoner på vegne av vår industri. Samtidig vil jeg takke Leif Östling for hans arbeid i 2009, fortalte Leif Johansson ved formannskiftet.

Lastebil, buss- og varebilindustrien har redusert utslipp og økt drivstoffeffektiviteten de siste tiårene, og det skal vi fortsette med, tilføyde Leif Östling. - Vår industri er blant europas lokomotiver når det gjelder inovasjon, og vi fortjener å bli anerkjent for dette, avsluttet han.

ACEA-CV, som er en forkortelse for European Automobile Manufacturers Association Commercial Vehicle, er samarbeidsorganet for europeiske lastebilprodusenter og består av representanter fra Daimler, Iveco, MAN, Scania, VW og Volvo. Formannen blir valgt for ett år av gangen.