Legger lista høyt

Lister Oljeservice AS på Lista hever lista og har investert i nytt og lekkert vogntog. Med flott tankpåbygg fra polske Stokota og de sommerlige fargene til Shell på bil og henger, passer den flott inn på det ”blide Sørland”.

Actros tankbil Lister Shell transport Mercedes-Benz Actros 2551 6x2*4

Actros tankbil Lister Shell transport Mercedes-Benz Actros 2551 6x2*4

Publisert Oppdatert

- Denne bilen går i egentransport for Lister Oljeservice. Selskapet har en rekke drivstoffautomatanlegg, blant annet i Flekkefjord, Farsund, Lista, Kvinesdal og Lyngdal. Vi er et selskap som har sitt utspring i Lista Autoteknikk AS som holder til på den nedlagte flyplassen på Lista, forteller Olav Hauge, som er medeier i bedriften.

Bilen er en Mercedes-Benz Actros 2551 6x2*4, som i klartekst betyr at den er utstyrt med en V8-motor som yter 510 hk ved 1800 o/min, mens dreiemomentet er på 2400 Nm ved 1080 o/min. Akselbetegnelsen betyr ganske enkelt at bilen har løfteboggi med tvangsstyrt løpeaksel. Av annet utstyr kan nevnes Powershift automatisert gearkasse samt retarder. Førerhuset er det ikke det største Megaspace-førerhuset, men den som er hakket mindre. Det er vel begrenset behov for flatt gulv og full ståhøyde i en lastebil som går i egentransport ganske så lokalt.

- Hvor kommer påbygget fra?

- Det er bygget i Polen av Stokota som er en stor tankpåbygger i Europa. Også hengerchassiset er for øvrig bygget i Polen. Vi har bestilt hele vogntoget av Fjeldhus Engineering og er meget fornøyd med resultatet, forteller sjåfør og medeier Olav Hauge til Tungt.no, før han legger i vei sydover på E18 i egentransportens tjeneste.