Lenkegjengen i aksjon

Politiets bilder av kjettingene som tsjekkerne brukte, har gått landet rundt. Kanskje ikke så rart?

Rene halskjedet. - Dette er det verste vi har sett, uttalte politiet etter å ha stanset to tsjekkiske vogntog med disse kjettingene.

Rene halskjedet. - Dette er det verste vi har sett, uttalte politiet etter å ha stanset to tsjekkiske vogntog med disse kjettingene. Foto: Foto: Politiet

Publisert Oppdatert

- Det verste vi har sett! Slik siterer avisen GD politibetjentene ved lensmannskontoret på Dombås.

Historien begynner med at to tsjekkiske vogntog ble stående fast på E6 ved Dombås, kan avisen fortelle.

Egentlig var kjøreforholdene ikke så gale, så vi stusset litt, fortalte lensmannsbetjent Jørn-Morten Sletta ved Lesja og Dovre lensmannskontor til VG Nett som også har omtalt saken.

Da politiet reiste ut for å dirigere trafikken, fikk de nærmest sjokk da de fikk se kjettingene. Skjønt kjetting og kjetting, fru Blom.

Det som ser mest ut som en slitt sykkellås, var surret rundt deler av hjulene og hjalp naturligvis ingen verdens ting. De ble bare stående å spinne.

Men ikke nok med det. Det viste seg nemlig at sjåførene hadde med seg bedre kjettinger, men ettersom de aldri hadde brukt dem før, valgte de den enklere løsningen.

Ifølge VG Nett kunne tsjekkerne bøteløse kjøre videre etter en drøy times prøving og feiling i å sette på riktig kjetting.

Vi må innrømme at ting ikke helt rimer for oss når vi tenker på at en sjåfør får bot for å prate i mobiltelefonen, mens det tilsynelatende er greit å sperre E6.

TransportMagasinet er også kjent med at østeuropeere nå faktisk kan leie kjettinger i hjemlandet før de reiser. Aberet er bare at dersom de vitterlig velger å bruke dem, så vil det etter sigende koste dem dyrt.