Litaueren på veien igjen

I løpet av dagen har vi fått flere henvendelser angående den litauiske bilen som tirsdag ble avskiltet. Nå er bilen på veien og politiet i kontakt med sjåføren.

On the road again. Det litauiske firmaet som eier bilen har fjernet kapellet. Ergo utgjør ikke bilen noe trafikksikkerhetsproblem og kan lovlig rattes avgårde.

On the road again. Det litauiske firmaet som eier bilen har fjernet kapellet. Ergo utgjør ikke bilen noe trafikksikkerhetsproblem og kan lovlig rattes avgårde. Foto: Foto: Heine Skyvulstad, leder Norsk Yrkessjåfør Allianse

Publisert Oppdatert
Da politiet fikk stanset lastebilen for andre gang, var den på vei mot Golsfjellet med gods til et hytteområde.

Da politiet fikk stanset lastebilen for andre gang, var den på vei mot Golsfjellet med gods til et hytteområde. Foto: Foto: Heine Skyvulstad, leder Norsk Yrkessjåfør Allianse

Det hele dreier seg om den litauiske sjåføren som i beruset tilstand mandag braste inn i en jernbaneovergang i Skien og ødela kapellet, for deretter å lappe sammen kapellet med surrestropper og kjøre 30 mil tirsdag.

Les også: Mandag kjørte han i fylla og ødela bilen...

Onsdag formiddag ble vi opplyst om at bilen var borte og en sjåfør som på ettermiddagen kontaktet oss, fortalte at han passerte en helt lik bil nordover på Rv4 omkring 23.30 natt til torsdag.

Nå kan lensmann i Sør-Aurdal, Frode Veglingsrud, fortelle til Oppland Arbeiderblad at saken er avsluttet. Han sier at det litauiske selskapet har satt bilen istand og fått tilbake skiltene. Til avisen sier han at transportbedriften har opptrådt ryddig.

Også sjåføren, som tilsynelatende var borte, har politiet kontroll over. Etter at han i går ikke befant seg ved bilen, fryktet mange at han var forsvunnet ut av landet.

Det stemmer ikke.

Sjåføren fikk overnatte i en hytte i nærheten og vil bli behandlet som alle andre som begår lovbrudd i trafikken, lover politiet.

TransportMagasinet er kjent med at bilen hadde norske varer på planet da den kjørte inn i jernbaneundergangen i Skien mandag. En norskprodusert Oso varmtvannsbereder kommer vel neppe inn fra utlandet? Selvsagt kan det være helt legitime grunner for eventuelle oppdrag i Norge, men det er lov å sette spørsmålttegn.

Vi regner derfor med at politiet også går igjennom fraktpapirene for å avkrefte eventuelle andre ulovligheter i denne saken.

En sjåfør hevder til TM at han så en helt identisk bil sent i går kveld på Rv4. Det kan ikke være den samme, ettersom denne først ble flyttet i formiddag.

En sjåfør hevder til TM at han så en helt identisk bil sent i går kveld på Rv4. Det kan ikke være den samme, ettersom denne først ble flyttet i formiddag. Foto: Foto: Heine Skyvulstad, leder Norsk Yrkessjåfør Allianse