Liv på plass på TRANSPORTmessa

Hun har servert tonnevis med vafler til sjåførene sine. Klart Liv van Gelder Løvlie måtte til TRANSPORTmessa på Gardermoen.

Publisert Oppdatert

Norsk Kirke i Utlandet, eller Sjømannskirken, har 900.000 besøkende hvert år. På sjømannskirken i Rotterdam har Liv van Gelder Løvlie stekt vafler og tatt seg av norske langtransportsjåfører siden 1986.

Hun er blitt en svært kjær skikkelse for sjåførene som kjører på Kontinentet. I 2003 fikk Liv Transportarbeidernes hederspris i forbindelse med Birimessa. Før årets TRANSPORTmesse gikk telefonstafetten: Vi må få Liv! Og ikke lenge etter åpningen kom hun og deltok i vaffelstekingen på Sjømannskirkens stand.

- Det er trist at det blir færre og færre sjåfører som kommer til Rotterdam. Da må jeg jo hit for å treffe dem istedet, sier Liv van Gelder Løvlie til tungt.no.

Liv har bodd et helt liv i Holland. I Norge er hun på besøk og bor hos tidligere sjømannsprest og informasjonssjef i Sjømannskirken, Harald Daasvand og kona. Harald husker fra sin tid i Rotterdam at det kunne stå 50 norske vogntog parkert i havnen.

- Vi kjørte kolonne gjennom byen og laget trafikkaos, erindrer Halarld Daasvand. I dag er det først og fremst sjømannskirkene i Spania og på Kanariøyene som opplever stor tilstrømming av nordmenn.

Og mens det før var lastebilsjåførr og sjømenn som oppsøkte Sjømannskirken er det i dag sydenturister som dominerer. - Men Sjømannskirken har fortsatt sin misjon. Besøkstallene er imponerende, mener Harald Daasvand.