Magnhild Meltveit Kleppa blir ny samferdselminister

Regjeringens overraskelse i 12. time: Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) blir ny samferdselsminister.

Publisert Oppdatert

Selv om det rett etter valget ble spekulert i at Liv Signe Navarsete (Sp) ville forlate samferdselsdepartementet til fordel for kommunaldepartementet, kom det likevel som en overraskelse da det i dag ble kjent at Navarsete likevel overtar ledelsen i kommunal- og regionaldepartementet. Meltveit Kleppa og Navarsete bytter departement slik at det nå blir en rogalending som overtar ansvaret for norsk samferdsel.

Magnhild Meltveit Kleppa (60) har vært kommunal- og regionalminister i den rødgrønne regjeringen siden 2007. Hun ble innvalgt på Stortinget fra Rogaland i 1993. I perioden 1991 til 1997 var Kleppa nestleder i Senterpartiet under Anne Enger Lahnstein og parlamentarisk leder for partiet på Stortinget fra 2005 til 2007. Meltveit Kleppa var også sosialminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering (1997 - 2000).

- Magnhild Meltveit Kleppa kommer til å bidra med sin lange erfaring for å gjennomføre det løftet vi skal gjøre i samferdselssektoren, på vei og bane, sa statsminister Jens Stoltenberg da han i dag presenterte den nye regjeringen på Slottsplassen i Oslo.

Magnhild Meltveit Kleppa er utdannet lærer og har studert samfunnsfag, biologi og spesialpedagogikk ved Stavanger lærerskole. Hun jobbet som lærer og rådgiver i skolen fra 1967 til 1992.

Bildet: Kleppa (t.v.) og Navarsete bytter plass når postene nå avsløres.