MAN erobrer øyriket

185 MAN-kjøretøyer av typen TGX 26.440 BLS 6x2 er kjernen i bestillingen fra Storbritannias største bilprodusent.

Ford skal bruke trekkvognflåten fra MAN til å frakte motorer, girkasser og andre komponenter i Storbritannia.

Ford skal bruke trekkvognflåten fra MAN til å frakte motorer, girkasser og andre komponenter i Storbritannia. Foto: Ford

Publisert Oppdatert

MAN Truck & Bus skal levere 185 MAN TGX 26.440 BLS 6x2-trekkvogner til Ford Motor Company Limited. Trekkvognene skal leases til Ford for en periode på fem år. I tillegg er man blitt enige om en ny leveranse som innebærer at ytterligere 185 enheter skal leveres i løpet av 2013, som et ledd i Fords utskiftning av flåten.

Ordren består altså av til sammen 370 kjøretøyer, og er en av de største ordrene MAN Truck & Bus i Storbritannia har fått inn i de senere årene. MAN TGX-trekkvognene skal brukes i transportdivisjonene ved Fords fabrikker i Dagenham, Halewood, Bridgend og Southampton.

MAN Truck & Bus har satt sammen en attraktiv produktpakke som oppfyller Fords krav. Tilbakemeldingene fra Fords egne sjåfører, som gikk ut på at MAN-lastebilene er komfortable og lettkjørte, utgjorde sammen med MAN-salgsteamets service en viktig faktor i Fords valg av leverandør.

Ford skal bruke trekkvognflåten fra MAN til å frakte motorer, girkasser og andre komponenter i Storbritannia. Ved sitt tyske hovedkontor i Köln har Ford allerede brukt kjøretøy fra MAN Truck & Bus en god stund, og nå skal altså Ford Storbritannia også bruke lastebiler fra den München-baserte nyttekjøretøyprodusenten i sine logistikkoperasjoner.

Ford er markedsledende på kjøretøyer i Storbritannia, med sju større anlegg og over 550 forhandlere. Kjøretøy, motorer, girkasser, deler og komponenter produseres ved ulike fabrikker. Ford og Fords underleverandører har til sammen om lag 35 000 ansatte innenfor produktutvikling, produksjon, salg og markedsføring og servicefunksjoner.

Foto: MAN Truck & Bus AG