MAN har åpnet monteringsfabrikk i Saudi-Arabia

Sammen med sin saudiarabiske representant, Haji Husein Alireza & Co. Ltd., åpnet MAN Nutzfahrzeuge i slutten av januar en ny monteringsfabrikk for lastebiler i Jeddah.

Publisert Oppdatert

Anlegget er en såkalt TiB-fabrikk (Truck in the Box) som er bygd opp for en årsproduksjon på 3.000 lastebiler på ett skift. Det vil bli montert både langchassiser og trekkvogner fra MAN TGA-WW serien, som nettopp er konstruert for denne delen av verden. Til å begynne med skal fabrikken levere lastebiler til Saudi-Arabia, men andre markeder i Midt-Østen kan også være aktuelle. De 150 første bilene forlot fabrikken allerede mot slutten av 2008.

- Den sterke veksten i Saudi-Arabia og andre land i Midt-Østen er av stor betydning for MAN. Partnerskapet med Haji Husein Alireza & Co. og den nye fabrikken er viktige pilarer i MAN Nutzfahrzeuge sin internasjonale vekststrategi, uttalte Anton Weinmann, toppsjef i MAN Nutzfahrzeuge Gruppe, under åpningen av fabrikken i Jeddah. Haji Husein Alireza & Co. har representert MAN i 25 år. I 2007 hadde MAN en markedsandel på hele 22,7 prosent for lastebiler over 16 tonn i Saudi-Arabia.

Truck in the Box (TiB) er et konsept MAN har utviklet når det gjelder såkalte CKD-kjøretøy (Completely Knocked Down). Lastebilene settes sammen i komponent-grupper som er fordelaktige med tanke på effektiv transport over lange strekninger og som er raske å montere sammen på fabrikk i mottakerlandet. Alle sikkerhetsrelevante deler, som for eksempel bremseanlegg, er ferdig montert på fabrikken i Salzgitter, som produserer TGA-WW som TiB-sett. Fabrikken i Jeddah monterer lastebiler etter de samme høye standarder og strenge krav som MAN-fabrikkene i Europa.