MAN leverer intercitybusser til fotball-VM 2010

Ni måneder før første avspark i fotball-VM i Sør-Afrika i 2010 har MAN Truck & Bus South Afrika fått en bestilling på 110 intercitybusser, som skal brukes til transport av tilskuere.

Publisert Oppdatert

Bussene er bestilt av busselskapet Autopax. De er av typen MAN Lion's Explorer. Etter fotball-VM blir kjøretøyene satt i ordinær rutetrafikk, blant annet i Johannesburg. Her vil de representere en vesentlig standardheving innenfor kollektivtransporten. I MAN-pakken ligger også opplæring av 220 Autopax-sjåfører, samt oppgradering av MANs servicenett.

MAN Lion's Explorer har chassis produsert i Tyskland, mens karosseriet blir montert på MANs egen bussfabrikk i Olifantsfontein i Sør-Afrika. Lion's Explorer er en robust bussmodell, godt tilpasset de tøffe kjøreforholdene i Sør-Afrika. Blant annet er bakkeklaringen større enn på europeiske MAN-busser. De 110 bussene som skal transportere fotballtilskuere, skal utstyres med MAN D20-motorer på 310 hk og MAN TipMatic 12-trinns automatisert girkasse. For øvrig får bussene mange avanserte finesser man også finner i europeiske busser.

MAN har vært en ledende bussprodusent i Sør-Afrika i mange år. Det årlige totalmarkedet for store busser er på rundt 1.500 enheter. Av dette selger MAN nærmere 500. I tillegg til Lion's Explorer selger MAN også 22-meters leddbusser, såkalte buss-tog med to ledd, samt et visst utvalg av lavgulvsbusser. I år har også de første Neoplan Tourliner turistbussene funnet veien til Sør-Afrika.