MAN må betale 150,6 millioner euro

Sluttoppgjøret er klart og regningen ligger på bordet. MANs korrupsjonsskandale koster selskapet nær 1,3 mrd. kroner i bøter.

Publisert Oppdatert

To bøter på 75,3 millioner kroner skal betales av henholdsvis MAN Turbo og MAN nyttekjøretøy. Det er konklusjonen etter at bestikkelsessaken nå avsluttes fra offentlig hold i München.

Selv om granskningen av selskapet nå endelig er avsluttet, er fortsatt enkeltpersoner under lupen og vil straffeforfølges.

Aksjemarkedet reagerte ikke veldig på nyheten, men gikk ned omkring 0,5%. MAN har godtatt boten og ønsker ikke å anke avgjørelsen.

MAN har vært under mistanke for korrupsjon i årene 2002-2009 og undersøkelser av forholdet har vært gjort av påtalemyndighetene samt MANs øverste ledelse.

Både toppsjef Håkan Samuelsson, økonomidirektør Karlheinz Hornung, samt direktør for lastebilproduksjonen, Anton Weinmann, har alle fratredt sine stillinger i denne førjuls-thrilleren, selv om påtalemyndighetene presiserer at ingen av disse er personlig mistenkte.

Les også: MANs toppsjef fratrer med umiddelbar virkning

Les også: Nok en MAN-sjef går på dagen

Mange hevder at det er "patriarken", VWs styreformann Ferdinand Piëch, som har ryddet i leiren for senere lettere kunne slå sammen MAN, VW og Scania.

Les også: Volkswagen slår sammen Scania og MAN