MAN med stor bussordre i Østfold

97 MAN Lions City gassbusser skal frakte passasjerene i Sarpsborg og Fredrikstad.

Bussene som skal i trafikk, er MAN Lion´s City laventré i to ulike lengder, henholdsvis 12 og 15 meter.

Bussene som skal i trafikk, er MAN Lion´s City laventré i to ulike lengder, henholdsvis 12 og 15 meter.

Publisert Oppdatert
MAN er godt fornøyd med Østfoldavtalen. Gassbussene er også et godt bidrag for lokalmiljøet, sier Svein Brakstad, salgssjef buss.

MAN er godt fornøyd med Østfoldavtalen. Gassbussene er også et godt bidrag for lokalmiljøet, sier Svein Brakstad, salgssjef buss. Foto: Foto: Knut Myra

MAN Truck & Bus Norge AS har inngått avtale med Nettbuss Østfold AS om leveranse av 97 nye busser. Dette er busser som skal gå på biogass og trafikkere byområdene i Sarpsborg og Fredrikstad. Trafikkstart er satt til 1. juli 2013.

Bussene som skal i trafikk, er MAN Lion's City laventré i to ulike lengder, henholdsvis 12 og 15 meter.

"Vi er veldig fornøyd med denne avtalen, vi har de siste årene levert gassbusser i både Trondheim og Oslo, og nå til Østfold", sier Svein Brakstad, salgssjef buss i MAN Truck & Bus Norge AS.

Siden 2011 har MAN levert over 200 gassbusser som er i drift blant annet i Oslo og Trondheim. Med avtalen i Østfold vil MAN på 3 år levere over 300 gassbusser i Norge.

Dette er med på å bidra til et bedre lokalmiljø. Gassbussene har lavere utslipp til miljøet enn det kommende Euro 6 kravet, som trer i kraft januar 2014. De erstatter busser som har høyere utslippsnivåer, noe som gjør de nye bussene til et godt bidrag i lokalmiljøet.