MAN nedskriver Scania

Tyskerne nedjusterer sin andel av den svenske konkurrenten med en tredjedel. Dermed ser en fusjon ut til å ligge langt unna.

Publisert Oppdatert

MAN planlegger å skrive ned verdien av sin minoritetsandel i Scania med 350 millioner euro til en knapp milliard euro, skriver tyske Börsen-Zeitung.

Dette innebærer først og fremst at MAN viser tapstall som vil komme som en kostnad for regnskapsåret 2009.

Men det betyr sannsynligvis også at MAN neppe vil forsøke å ta over eller fusjonere med Scania - et rykte som har gått heftig siden MAN fikk ny ledelse og siden "patriarken" Ferdinand Piëch, styreformann i både VW og MAN, uttalte at samarbeidet mellom gigantene skulle "aksellereres".

Bransjeeksperter uttaler nå i flere tyske medier at nedskrivingen er et tydelig bevis på at noen ny fusjon ikke er reell.

- Man kan ikke se bort fra Scania-aksjens kursutvikling de siste årene, sier MANs "språkrør" Georg Pachta-Reyhofen til Süddeutschen Zeitung.

Kanskje vil han med dette gi litt av "skylden" og vise hvilke kostnader som hans forgjenger, Håkan Samuelsson, bærer ansvaret for.

Den svenske nettavisen realtid.se spekulerer også i om det er revisorer som presser på for å få en rimeligere vurdering av Scania-posten etter tre år uten forandringer.

MANs rapport blir lagt frem neste mandag, og det ventes ingen gjeninnhenting av markedet. - Vi kommer til å se samme lave nivåer i 2010 som i 2009, sier Pachta-Reyhofen til Süddeutschen Zeitung.

Scania og Volvo viste tallene i forrige uke. Tallene viste en liten gjeninnhenting, over forventingene, noe som børsen reagerte positivt på.

Bildet: Ferdinand Piëch