MAN samarbeider med SOS Barnebyer

MAN Nutzfahrzeuge og SOS Kinderdorf International (SOS Barnebyer) har inngått et langsiktig samarbeid, som blant annet resulterer i at MAN skal bidra økonomisk til et utdanningssenter i Etiopia.

Publisert Oppdatert

I første omgang skal MAN Nutzfahrzeuge bidra økonomisk med 600.000 euro (4,8 millioner NOK) for de nærmeste tre årene. Selskap skal også til å bidra med maskinelt utstyr og know-how for utbyggingen av senteret.

Vocational Trining College i Kality i Etiopia er et utdanningsinstitutt som tilhører SOS Barnebyer. Unge som er i et akutt behov for hjelp utdannes der innenfor generell mekanikk, kjøretøyteknikk og snekring. I tillegg til økonomisk og maskinell støtte ligger det også i avtalen at MAN skal tilby ferdigutdannede elever jobb i Afrika.

- Vi engasjerer oss innenfor et område som krever umiddelbar handling og hjelp fra vår side for å skape realistiske og bestående muligheter for unge mennesker i Afrika, uttaler Peter Erichreinecke i forbindelse med avtalen med SOS Barnebyer. Han er ansvarlig for markedsføring og salg hos MAN Nutzfahrzeuge.

Samarbeidet med SOS Barnebyer er åpent for ytterligere delprosjekt og omfatter også alle nasjonale organisasjonsenheter innenfor MAN Nutzfahrzeuge. SOS Barnebyer er en internasjonal ikke-statlig organisasjon som siden 1949 har arbeidet for barns behov og rettigheter. Organisasjonen arbeider i 132 land og regioner, hvorav 45 i Afrika.