23948sdkhjf

JS Distribusjon: MAN to MAN

Da John Skjørestad og sønnen Thomas skulle investere i ny trekkvogn, valgte de å legge litt ekstra i prosjektet. Resultatet er en hardtslående MAN TGX 480.

JS Distribusjon holder til på Klepp Stasjon i Rogaland. Utenfor kontorlokalene står flere varebiler med VG-logo. Aviser har vært levebrødet siden 1980, men med ny trekkvogn i stallen må de jakte på større og tyngre gods i tiden som kommer.

- Etter over 20 år som ansatt i et distribusjonsfirma, valgte jeg å starte for meg selv og distribuere VG i Rogaland. Det ballet på seg til jeg en dag hadde 15 ansatte og 11 biler på det meste. I dag har vi drevet i ti år og har åtte biler og ni ansatte, inkludert innleide. Vi distribuerer nå alt av VG som selges her i distriktet. Fra Mandal til Mortavika. Hver natt henter vi i Kristiansand, forteller John.

Detaljer

Thomas har slitt ut noen par med sko på Oslo Motorshow, Jæren Storbilmesse og lignende steder. Han har sansen for detaljer. Det lille ekstra.

- Vi begynte å snakke om å anskaffe en lastebil til og da kom Thomas med ideen om å kjøpe trekkvogn med citytralle. Han hadde fått erfaring som MAN-sjåfør hos Bjelland Entreprenør og så for seg større muligheter for utleie med en trekkvogn, sier John.

Expendable

MAN har vært førstevalget på lastebil for John så lenge han har drevet. At det ble en TGX denne gangen er derfor ikke så overraskende. I tillegg hadde Thomas i bakhodet at de fleste motivlakkerte trekkvogner har svensk opphav. En MAN vil skille seg ut på mer enn en måte. For Thomas planlegger selvfølgelig utstillinger både i inn- og utland.

- Jeg satte meg ned og tenkte endel over motivet. The Expendables er såpass fersk at jeg ikke kunne se for meg at andre hadde brukt den. I tillegg er alle de kjente skuespillerne med i den filmen. Jeg bestemte meg ganske fort for at det måtte bli den og startet med å samle sammen bilder fra filmen som jeg kunne tenke meg å bruke.

Vi visste hva Ivar Åsland var god for og ringte ham.

Utvendig påbygg

- I utgangspunktet ville jeg ha 10'' eksosrør, men da jeg fikk se dem skjønte jeg at det ble litt voldsomt. Vi gikk heller for 8''. Alt utvendig er gjort av Laumanns i Danmark via Holtan Bil. Vi er godt fornøyd med jobben de har gjort, fastslår Thomas.

Nå nyter han dagene med å vaske og polere. Jobben har også blitt hobby.

- Vi lever bare en gang og da må man ha det litt gøy, smiler John. Han støtter sønnen fullt ut i planene om å oppsøke flest mulige utstillinger med «The Expendables»

Kjøring på hjemmebane har de nok av og dagene blir lange, så såpass må man kunne unne seg, syns de to.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079