- Mange, blanke sjåførøyne på messe i USA

- Jeg står blant mange blanke, norske sjåførøyne her nå, forteller Tormod Magelssen på telefon direkte fra Mid-America Trucking Show. Han sikter til boforhold i lastebilen vi fortsatt bare kan drømme om her hjemme. Det er fjerde gang "Bli med TransportMagasinet på tur" reiser på messetur til USA.

MATS Tormod Magelssen messe USA

MATS Tormod Magelssen messe USA

Publisert Oppdatert

- Det er jo litt sært, dette. Vi ser på ting som ikke er sammenliknbart med Europa. Men opplevelsesmessig er dette stort. Selv om finanskrisen er tydelig. Vi tipper at det er omkring 20% færre utstillere her denne gang. Det er god plass, for å si det sånn.

- Paccar som importør er ikke her i det hele tatt. Hverken med Peterbilt eller Kenworth. De har valgt å reise på turne med Peterbilt istedet, selv om enkelte biler naturligvis står her blant andre utstillere.

- Det hele står i miljø og utslippskravenes tegn. Nye krav tilsvarende Euro 5 blir evangelisert overalt.

- Innslaget av cowboyhatter og snekkerbukser er stort. Og det årlige lysshowet var fantastisk, selv om det også her var færre tilstede enn tidligere. Dette er forøvrig den 38. gangen MATS avholdes. - Mange vil bort hit om to år for å bli med på 40-års jubileumet, forteller Tormod. Det er forøvrig 53 påmeldte på turen denne gang.

En artig sak er Possio med sine GSM-baserte telefaxer. Undertegnede husker vi skrev om dem i TM for ti-tolv år siden. - Disse er kanskje på vei ut av markedet her hjemme, men "over there" er det faktisk omvendt, sier Tormod. En prat med svenske John Eriksson fra Possio, bekrefter dette. Han forteller om at dette er "helt nytt" i USA. Der stanser fortsatt sjåførene for å finne en fax et sted. Og dermed åpnes et kjempemarked for slike telefaxer. Stikk i strid med hva man skulle tro.

- Reisefølget later til å være strålende fornøyde, og foreløpig ser det hele ut til å bli nok en suksess-tur, avslutter Tormod Magelssen fra messen i Kentucky, Louisville.

Han må ikke tro vi misunner ham! (Stå der blant menn med cowboyhatt og blanke øyne kan han gjøre selv.)