Massive kontroller i Nord-Norge

I en nylig opprettet seksjon for utekontroll skal omlag 25 erfarne kontrollører utføre kontroller langs vegene i hele Nord Norge. Kontrollørene skal ha kontroll av tungtransporten som sitt eneste arbeidsfelt. Tjenestebiler med topp moderne utstyr og kontrollører vil være stasjonert på hele ni steder fra Mosjøen i sør til Kirkenes i nord, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

kontroll politi

kontroll politi

Publisert Oppdatert

Kontrollene starter allerede denne uka.

Hele seks av kontrollørene skal jobbe direkte mot transportbedriftene med kontroll av sjåførenes kjøretid, hviletid og arbeidstid.

Det skal utføres nærmere tretti tusen døgnkontroller av sjåførenes kjøre- og hviletid, og i samarbeid med Arbeidstilsynet skal det utføres en rekke kontroller av sjåførenes totale arbeidstid. I tillegg kommer et stort antall kontroller på veg.

- Vi har tro på at våre kontroller gir færre trafikkulykker, bedre arbeidsmiljø, og økt lønnsomhet for transportørene, forteller Seksjonsleder Utekontroll, Fritz Karlsen.

- I tiden fremover ser vi for oss at transportnæringen må komme sterkere på banen i trafikksikkerhetsarbeidet. En samlet bransje kan gjennom sine sjåfører, arbeidsgivere og organisasjoner jobbe for at transportnæringen selv legger bedre til rette i forhold til regelverket. Det vil kunne bidra til færre trafikkulykker, bedre arbeidsmiljø, og mer lønnsomhet, hevder Karlsen.