Mean Green på Elmia

På Lastbil 2010 i Jönköping traff vi en grønn svenske.

Boije Ovebrink

Boije Ovebrink

Publisert Oppdatert

Forrige gang vi traff på Boije Ovebrink var på vår egen messe på Gardermoen i juni. Da gikk han i rødt og bilen hans het "The Wild Viking". På den store svenske transportmessa Lastbil 2010 på Elmia i Jönköping, sprang vi på den blide svensken igjen, men nå var han blitt grønn. Det samme er hans nye racetruck, verdens raskeste lastebil, som har fått navnet "Mean Green".

Bilen er motorisert med en Volvo D16-motor som yter 1900 hk og har et dreiemoment på utrolige 5000 Nm. I tilegg er bilen utstyrt med en elektromotor som gir ekstra skyv. Hør bare her; 0 til 100 km/t går unna på 4 sekunder og toppfarten er på 270 km/t.

Boije satte ny verdensrekord med denne bilen den 9. juni i år. Da gikk 0 til 500 meter unna og han ble klokket inn på en hastighet på 130,862 km/t. 0 til 1000 meter endte med en hastighet på 166,698 km/t.

- Du Tormod, jag tyckte det var en jättebra messa ni hadde på Gardermoen, jag kommer gjärna tilbaka dit, sa Boije til undertegnede da vi traff på hverandre. Slikt varmer om hjertet.

Har du tenkt deg til Jönköping fredag eller lørdag kan du treffe både Boije og bilen hans på Volvos stand.