Med TM på tur

En sliten, men forventningsfull gjeng med transportfolk startet på sin amerikanske drømmetur med å ”innta” Manhattan i går.

Publisert Oppdatert

Det er femte år på rad at vi her i TransportMagasinet og tungt reiser på tur til USA med noen av våre lesere. Drøyt førti personer satte seg spent på et fullbooket Continental-fly på Gardermoen i går formiddag. At flyet var forsinket spilte liksom ingen rolle; vi var jo på vei for å oppleve det forgjettede landet "over there", så en time fra eller til spilte liksom ingen rolle. Åtte timer etter takeoff fra Norge, fikk understellet på Boeing-maskinen landkjenning med rullebanen på Newark-flyplassen i New Jersey.

Allerede i bussen fra flyplassen til Manhattan gikk lastebilpraten livlig. Bare synet av langsnutede lastebiler fikk opp pulsen på deltagerne. Husk at i dette landet er selv en renovasjonsbil tøffere enn tøffest.

Før vi ankom hotellet, hadde vi lagt opp til en sightseeing på Manhattan. Ved hjelp av den meget flinke guiden Maja Kihlstedt, utflyttet svenske som nå har bodd i New York i 30 år, fikk alle deltagerne en flott og informativ tur gjennom områder som Chinatown, Wall Street og Ground Zero, for å nevne noe.

Hotellet vi bor på her på Manhattan ligger midt i smørøyet, tvert over for Madison Square Garden, og bare et par kvartaler fra Times Square og Empire State Building. Et av verdens største kjøpesenter, Masons, ligger bare en kort spasertur opp i gata.

Etter en lang reise, og med en tidsforskjell på fem timer, skulle man tro at de fleste var klare for å finne senga, men forventningene og inntrykkene gjorde at de aller fleste opplevde at trettheten var som blåst bort.

I dag venter båtsightseeing med Circle Line, der vi får oppleve denne kjempebyen fra vannet. På lørdag er det klart for å ta farvel med The Big Apple og sette seg på flyet til Nashville, der vi blir plukket opp av vår faste bussjåfør Leroy Duncan som har kjørt oss alle de fem gangene vi har arrangert leserturer til USA. Av årets deltagere har en god del vært med oss også tidligere, så gjensynet med Leroy blir garantert hjertelig.

Skulle du ønske at du hadde vært sammen med oss, sier du? Da får du passe på å melde din interesse for neste års USA-tur. Vi tør garantere at du ikke vil angre.