Melkeveien

Så lenge melk har blitt transportert med motorkraft har familien Galåen på Røros fraktet meieriprodukter. Fortsatt sørger de for at melk og andre matvarer finner veien hjem til deg og meg.

Galåen

Galåen

Publisert Oppdatert

Bilene fra Galåen laster jevnlig på lageret til Tine på Tunga og de har tre-fire biler som kjører fast for Coop. I tillegg har de kjøring for blant andre Asko, Ringnes, Coca Cola og Bama.

Distribusjonen for Tine, Ringnes og Coca Cola går uavhengig av butikkjedene, mens matvarene distribuerer de i hovedsak til Coop-butikkene. Transportøren dekker et område fra Støren via Røros til Alvdal, opp Folldal og til Berkåk, Hjerkinn og Oppdal. Hele området sør for Støren som sokner til Tine Midt-Norge.

Galåen har fordeler ved at de kan samlaste varer fra flere av kjedene på bilene som skal lengst ut i distriktet. - Der står vi fritt og jeg tror de er glade alle sammen for at vi holder kostnadene nede på den måten, sier daglig leder Frode Galåen.

I tillegg til matvaredistribusjonen, driver Galåen også en bil for Felleskjøpet og den nevnte gårdstankbilen som blant annet henter inn økologisk melk til det lokale meieriet, i tillegg til de ordinære rutene.

I dag går det 17 biler med logoen til Galåen Transport. For fire - fem år siden vokste bedriften mye.

- Da fikk vi kjøringen for Coop og Coca Cola, avtaler vi har gjennom Fosen Transport AS. Vi har ikke jobbet for å bli større, men det har kommet som følge av svært god innsats fra sjåførene våre. Vi har svært flinke sjåfører med en høy arbeidsmoral, hevder Frode.

Med en slik utvikling trengs det vel stadig nye sjåfører også?

- Det gjør det, og det har blitt enklere det siste året mot hva det var for et par år siden. "Finanskrisen" hadde en positiv effekt på det området. Med de kravene og kostnadene som det etter hvert blir for førerkort i klasse C og CE, så er dette kun for spesielt interesserte. Vi har transportfaglinje på skolen her på Røros og tar inn lærlinger når vi kan og har ellers elever på utplassering. Dette er en fin ordning for å rekruttere folk.

Hele historien om Galåen Transport på Røros får du neste TM.