Ny TV-serie:

"Melkeveien" på NRK

Ny dokumentarserie i seks epioder om verdens nordligste melkerute der kun de tøffeste karene klarer å jobbe, starter på NRK i kveld. Der blir vi kjent med de tre yrkessjåførene Geir Ove, Geir Thomas og Mikkel David, og følger dem både på jobb og privat.

Melkebilsjåføren Geir Thomas Fredeng er en av de du blir kjent med i NRKs nye TV-serie "Melkeveien. Foto: NRK

Melkebilsjåføren Geir Thomas Fredeng er en av de du blir kjent med i NRKs nye TV-serie "Melkeveien. Foto: NRK

Publisert Oppdatert
Mikkel David Sara er sjåfør på verdens nordligste melkerute. 
Foto: NRK

Mikkel David Sara er sjåfør på verdens nordligste melkerute. Foto: NRK

I den nye TV-serien blir vi kjent med hverdagsheltene som henter melk på gårdene i Nord-Troms og Finmark. Mikkel David Sara kjører Scania. 
Foto: NRK

I den nye TV-serien blir vi kjent med hverdagsheltene som henter melk på gårdene i Nord-Troms og Finmark. Mikkel David Sara kjører Scania. Foto: NRK

I vinter hadde NRK stor suksess med TV-serien "Brøyt i vei", så stor at det nå skal lages en sesong 2 av serien. Den skal vises vinteren 2016, men mens vi venter på fortsettelsen av den engasjerende serien om de som holder veiene åpne, kommer det nå en serie om hverdagsheltene som henter melka hos melkebøndene.

Det ligger an til vel så mye spenning og dramatikk som for brøytebilsjåførene.

Tøffe karer

Melkebilsjåførene i nord er tøffe karer. De bor, spiser og sover i melkebilen. Vi følger sjåførene på deres ferd gjennom Finnmark og Nord-Troms i det som omtales som verdens nordligste melkerute, der de henter melk hos bøndene. De jobber ti timer om dagen og henter melk i hele Finnmark og Nord-Troms, verdens nordligste melkerute. I denne serien blir vi godt kjent med noen av dem.

Det skriver NRK i omtalen av den nye TV-serien "Melkeveien" som starter på NRK1 i kveld, og skal gå seks torsdagskvelder framover.

25 ganger jorda rundt

Området melkebilsjåførene dekker er på størrelse med Danmark og Nord-Tyskland. De kjører 1 million kilometer i året - 100 000 mil eller 25 ganger rundt jorda. Vi følger sjåførene på arbeid i bitende kulde i den verste mørketiden - helt til solen igjen kaster sine stråler over vidde, fjell og fjord. For hver episode kommer vi nærmere inn på noen av disse tøffe guttene. En av dem er Geir Thomas Fredeng som jobber i farens firma og er usikker på om han vil overta i fremtiden. Vi blir også kjent med Mikkel David Sara fra Šuoššjavri i Kautokeino kommune.

Hovedpersoner i serien er melkebilsjåførene Geir Ole Fredeng «the boss», eier av Fredeng AS som har konsesjon på melkeruta i Nord-Troms og Finnmark. Videre har vi Geir Thomas Fredeng, melkebilsjåfør og sønn av Geir Ole, samt Mikkel David Sara, melkebilsjåfør og alenefar.

Første episode

Å jobbe som melkebilsjåfør på verdens nordligste og lengste melkerute på over 2400 kilometer, er ikke problemfritt. Kun de tøffeste karene klarer jobben. Mange hundre tusener kroner står på spill hver vakt. Mikkel David har press på seg. Når han tidsfristen for levering av melk?

Andre episode

Geir Ole «The Boss» skal endelig ferie jul sammen med familien for første gang på mange år. Jon Mikal tar julevakta med stor ro og julefreden senker seg hos bøndene i Øst-Finnmark. En vakt som melkebilsjåfør er aldri lik en annen og er man alltid like godt forberedt?

Serien er laget av NRK Sápmi og regien er ved Samuel Frode Grønmo og Elle Márjá Eir.

Vi i redaksjonen benker oss foran tv´n i kveld med et glass melk. Dette blir spennende!

Du kan lese om TV-serien "Brøyt i vei" HER

Den som tror at det er en dans på roser å kjøre melketankbil nordpå, bør få med seg NRKs nye TV-serie "Melkeveien". Begynner klokka 22.30 på NRK1 i kveld. 
Foto: Skjermdump fra NRK

Den som tror at det er en dans på roser å kjøre melketankbil nordpå, bør få med seg NRKs nye TV-serie "Melkeveien". Begynner klokka 22.30 på NRK1 i kveld. Foto: Skjermdump fra NRK