Mercedes-Benz sitt toppår

Fjoråret ble et toppår for Mercedes-Benz lastebil og buss. En solid økning i markedsandel i forhold til foregående år og et salgsvolum som overgår alle tidligere rekorder.

Publisert Oppdatert

Vi har bak oss et av de merkeligste årene i moderne historie relatert til salg av nyttekjøretøy. Godt halvveis inn et år hvor fokus var rettet inn på å skaffe nok biler, slo finanskrisen til for fullt. Dette til tross, markedsmessig ble det et salgsvolum bransjen kanskje aldri har sett maken til.

"I dette "all time high" - markedet økte Mercedes-Benz Nyttekjøretøy markedsandelen, noe som totalt sett ga et rekordvolum i antall leverte kjøretøyer" - sier Knut M. Breivik, Direktør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy.

Mercedes-Benz lastebil økte i segmentet 6 -15,9 tonn sin markedsandel til 30,2 %, noe som konsoliderte posisjonen som markedsleder i klassen. Over 16 tonn endte Mercedes-Benz på 12,9% markedsandel som sikret en solid 3. plass i den klassen hvor det selges flest lastebiler i Norge. Målt i antall biler er tallene historisk høye.

Sprinter kan også totalt sett vise til en volumøkning i forhold til 2007. Sprinter er et kjøretøy som registreringsmessig ender opp i flere segmenter, både som varebil, lastebil og noen få ender også som personbil, i tillegg til bussregistreringene.

Les også: Registreringsstatistikken 2008 - Krise etter toppår