Michelin fyller 120 år

28. mai 1889 ble Michelin grunnlagt i Clermont-Ferrand i det midtre Frankrike. Selskapet hadde ca. 50 ansatte. To år senere utviklet Michelin det første utskiftbare dekket som ble fylt med luft. I dag, 120 år senere, er Michelin verdens største dekkprodusent med 118.000 ansatte i 170 land.

Publisert Oppdatert

For å markere120-årsjubileet åpner Michelin museet "L'Aventure Michelin" i Clermont-Ferrand, der de besøkende kan følge selskapet og dekkets historiske utvikling.

- Museet er fantastisk og er en hyllest til alt som har med transport og mobilitet å gjøre. I løpet av Michelins lange historie har selskapet for eksempel laget alt fra sporvogner, biler og fly til guidebøker, kart og dekk. Et besøk i dette museet er spennende for alle som er interessert i hvordan kjøretøyindustrien og samfunnet har utviklet seg, sier Carl Stenson, informasjonssjef hos Michelin i de nordiske landene.

"L'Aventure Michelin" er drøyt 2 000 kvadratmeter stort og inneholder over 100 multimedie- og interaktive momenter. Alle fans av Michelin-mannen får også sitt. Selskapets historiske avdeling har samlet hundrevis av reklame- og displaygjenstander som viser Michelin-mannens utvikling.

Helt siden selskapet ble grunnlagt, har Michelins visjon vært å lette og forbedre transport og mobilitet av mennesker og varer. Visjonen oppsummeres i selskapets slagord "En bedre vei frem". Og Michelin-mannen lever fortsatt i beste velgående på mange lastebilhytter.