Miljø er ”daglig brød”

Vi skal ikke starte en miljødebatt her på tungt, bare konstatere at miljøet har blitt big business. Nå har Allison mottatt en pakke på nesten 63 millioner amerikanske dollar for å øke innsatsen på utviklingen av hybridsystemer.

Publisert Oppdatert

US Departement of Energy (DOE) har, ved hjelp av USAs krisepakke, lagt 62,8 millioner amerikanske dollar på pulten til Allison Transmission Inc. slik at de kan fortsette utviklingen av et hybridsystem for lastebiler. Allison er en av verden ledende produsenter av hybridsystemer for bybusser, som også ble utviklet med støtte fra DOE.

I følge Allison har de siden 2003 produsert nesten 2300 hybridsystemer for bybusser som kjører i 126 forskjellige byer. I all hovedsak er det snakk om byer i USA og Canada, men også i noen europeiske byer som Dresden og London. Allison hevder at disse bussene har gått mer enn 229 millioner kilometer, har spart rundt 30 millioner liter drivstoff og spart miljøet for ca. 75.000 tonn med CO2. Nå ønsker altså amerikanske myndigheter å få fortgang på et tilsvarende system beregnet for lastebiler.

Allison har jobbet med et slikt system for lastebiler i lengre tid, og ryktene sier at de er klare til å lansere systemet innen et par år. Produksjonen av Allison Transmission Commercial Truck Hybrid Programme skal foregå i Indianapolis, Indiana og være i nært samarbeid med underleverandørene.