Miljøtilpasser Transit

ECOnetic er i ferd med å etableres som et øko-begrep i Ford-sammenheng, med redusert drivstofforbruk og dermed lavere utslipp av CO2. Nå er turen kommet til Transit-serien.

Transit

Transit

Publisert Oppdatert

Med noen av de samme virkemidlene som på Fiesta, Focus og Mondeo ECOnetic har man senket det gjennomsnittlige drivstofforbruket på Transit FT280 - med 115-hesters Duratorq TDCi-motor - til beskjedne 7,2 l/100 km. Dette gir et gjennomsnittlig CO2-utslipp på klasseledende 189 g/km og gjør Transit ECOnetic til første nyttekjøretøy fra Ford som innfrir utslippstandarden i henhold til EUs trinn V-reglement.

Basis for Transit ECOnetic er den samme filosofien som preger alle Fords ECOnetic-modeller: Å sikre at lavest mulig CO2-utslipp kan oppnås uten bruk av eksotiske og kostbare teknologier.

Blant virkemidlene er redusert luftmotstand gjennom forbedret aerodynamikk, dekk med lavere rullemotstand, høyere girutveksling og hastighetsbegrenser ved 110 km/t.

En annen nyhet på 2009 Ford Transit, som lanseres på det norske markedet i disse dager, er et helt nytt, elektronisk styrt 4x4-system, der firehjulsdriften kobles inn når det registreres hjulspinn på bakhjulene.