23948sdkhjf

Mister Tine-kjøringen etter 76 år

76 år er borte. Fra 1. mars mister vi all kjøring for Tine. Det bekrefter Steinar Markussen tirsdag kveld på telefon til tungt.no.

Den populære transportøren fra Harstad har tapetsert landet med sine flotte Scaniaer, lastet med Tine-produkter.

Hele livet har Steinar kjørt for Tine. Nå er ekteskapet over.

- Ja, det er forferdelig leit dette. Jeg har prøvd å holde prisene på et fornuftig nivå og klarer ikke gå lavere. Men det er det altså noen som har gjort.

Det hele skal egentlig offentliggjøres på torsdag, men Steinar bekrefter at han har mistet kjøringen da vi kontakter ham for å høre hva som har skjedd tirsdag kveld.

Hvem som tar over kjøringen, vil bli kjent på torsdag, men Steinar tror den vil gå på norske hender. - Alle prater om at utlendingene tar over alt og presser prisene, men det gjør jammen norske transportører også, sukker han.

Nå skjer det ikke annet enn at jeg prøver å holde butikken gående til 1. mars, forteller han og skryter av hjelpen han så langt har fått av Scania.

- De har sagt de skal hjelpe meg med bilene, både de lokale selgerne og Scania Finans i Oslo. Så har da også transportkjempen handlet mer enn 90 Scaniaer bare siden 1998.

Selve Tinekjøringen startet med at faren kjørte melkespannkjøring til det lokale meieriet like etter krigen. Siden har det ballet på seg og Steinar mener selv at de har hjulpet Tine med gode logistikkløsninger siden oppstarten.

For et par år siden rundet Steinar Markussen 70 år.

Vår Frode Tellevik skrev i den forbindelsen: Det er noe trygt og godt over de hvite og røde vogntogene. De kommer duvende med sine tunge lass og tar livet med ro. Sjåførene er av den avbalanserte sorten som har tid til en prat og en god historie, på norsk.

Balsam for sjelen, med andre ord. Nå ser det ut til at denne balsamen har tatt slutt - etter 76 år!

Oppdatert: Disse overtar kjøringen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063