MøllerGruppen kjøper forhandlerkjede i Estland

MøllerGruppen AS styrker sin posisjon i det baltiske bilmarkedet ytterligere gjennom å kjøpe en forhandlerkjede i Estland.

Publisert Oppdatert

Datterselskapet Møller Auto Baltic AS har inngått avtale om kjøp av forhandlergrupperingen Saksa Auto fra selskapet Eesti Talleks AS. Saksa Auto består av totalt seks bilforhandlere i Tallinn, Tartu, Pärnuu, Jõhvi og Viljandi. Alle forhandlerne representerer Volkswagen personbiler og Volkswagen nyttekjøretøy. Forhandlerne i Pärnuu, Viljandi og Jõhvi representerer i tillegg Skoda.

Fire av forhandlerne vil bli heleide av Møller Auto Baltic AS. Forhandleren i Tartu vil eies 50/50 sammen med virksomhetens daglige leder, mens eierandelen i forhandleren i Pärnuu er 67 prosent.

MøllerGruppen er fra før en betydelig aktør i bilmarkedet i Baltikum. Konsernet er Volkswagen-importør i Litauen, Latvia og Estland gjennom Auto Group Baltic samt Audi-importør i Litauen og Latvia. MøllerGruppens forhandlervirksomhet Møller Auto representerer Volkswagen i Vilnius samt Audi i Vilnius og Riga. Møller Auto er også i ferd med å etablere en ny Volkswagen-forhandler i Riga som forventes å være i drift sommeren 2011.

- Dette oppkjøpet representerer et stort skritt i utviklingen av vår nordiske og baltiske bilvirksomhet, sier konsernsjef Pål Syversen i MøllerGruppen.

Konsernet etablerte seg i Litauen allerede i 1997 og har siden utviklet virksomheten i et tett samarbeid med Volkswagen AG og Audi AG. - Vi har stor tro på en gradvis vekst i det baltiske markedet, og vår ambisjon er at Volkswagen skal bli det største merket i regionen, sier Pål Syversen.