MøllerGruppen selger Scania virksomheten i Uppsala

Det er inngått en intensjonsavtale mellom MøllerGruppen og Bilmetro i Uppsala om kjøp av 100 prosent av aksjene i Møller Bil Tunga Fordon AB samt tilhørende lastebilanlegg.

Scania V8

Scania V8

Publisert Oppdatert

Bilmetro AB er et av Sveriges største bilvirksomheter og har vært forhandler av Scania siden 1944. Gruppen har ca 470 medarbeidere fordelt på 12 forhandlere og omsetter for cirka 1, 9 milliarder svenske kroner. Bilmetro overtar lastebilvirksomheten samt driftsaktiva og anlegget i Uppsala, og partene tar sikte på at overtagelsen gjennomføres i løpet av 1. kvartal 2010.

- For Møller Bil Sverige har det i noe tid vært klart at det ikke ligger til rette for videre vekst innen lastebilsområdet, og det er derfor naturlig å konsentrere oppmerksomheten mot personbilvirksomheten. Det har vært viktig å finne en kjøper med et godt renommé og lastebiler som sin kjernevirksomhet. Bilmetro fremstår som den ideelle eier med de beste forutsetninger for å videreutvikle virksomheten og medarbeiderne, sier Pål Syversen, Konsernsjef i MøllerGruppen.

- Bilmetro har et mer begrenset geografisk nedslagsfelt og fokuserer på å styrke sin markedsposisjon i sitt distrikt. For Bilmetro er Møller Bil Tunga Fordon en verdifull tilvekst. Virksomheten vil bli samordnet med våre øvrige serviceanlegg og markedsaktiviteter og vil bidra til å styrke vår posisjon som den ledende aktør innen lastebiler i midt Sverige sier styreleder Bertil Andersson.