Mot vest, mot vest...

Publisert Oppdatert

Mazda offentliggjorde i dag at de vil begynne med stor skala av transport av biler til Russland via den Trans-Sibirske Jernbanen (TSR). Mazda er den første bilprodusent som vil benytte denne transportruten på jevnlig basis. Oppstart blir i oktober 2008 og hensikten er å supplere eksisterende transport fra Japan, for å oppnå redusert leveringstid til de russiske kundene med opp til 30 dager for meget etterspurte modeller.

- Mazda er et av Russlands mest populære merker og vi har sett en sterk økning hver måned de siste årene, uttalte Jørgen Olesen, ansvarlig for kundetilfredshet, logistikk og IS hos Mazda Motor Europe.

- Jernbanetransporten vil være et supplement til dagens eksisterende leveringsmetode som også vil fortsette via skip og biltransport fra Ves-Europa. Dette vil hjelpe til med å møte den økende etterspørselen av Mazda i Russland, og redusere leveringstid til kunder.

Dette ble besluttet etter å ha gjennomført tre runder med testtransport av TSR fra september 2007, og med gode resultater. Det involverte blant annet hundrevis av spesifikt overvåkede testbiler, samt konstruksjon av nye terminaler langs ruten. Testene var et resultat av et suksessrikt samarbeid mellom den russiske jernbanen og Mazdas jernbaneleverandør RailTransAuto (RTA).

Bilene vil bli transportert på den ca. 9.300 km lange ruten fra Zarubino (nær Vladivostok) til Moskva på dedikerte tog med 30 jernbanevogner. Leveringstiden til Moskva vil kun være 10 dager - like raskt som et passasjertog. Det benyttes helt lukkede jernbanevogner og bilenes overflate er beskyttet med omfattende innpakking.