Mye gromt på Jæren

Jæren Storbilmesse har fått god hjelp av det gode været, men det er også en hendelsesrik helg i området med anleggsmessa på Sola og musikkfestival i Stavanger.

Publisert Oppdatert

Besøket tok seg likevel opp etter en rolig start på morgenen. Søndagen byr på også på messe fra 11.00 til 16.00. Tungt.no kan røpe at Scania tropper opp med sin nye R730 på messa i morgen. Bilen vil være der fra 12.00 til 15.00 og det blir god anledning for å ta en titt.

Overlegent flertall

Langs gressmatta finner vi mange flotte trekkere og skapbiler som skiller seg ut. Her har mange vært fremme med poleringsfilla og mellom de blanke bilene satt folk og grillet og koste seg. Det er ikke vanskelig å se hvilket merke som regjerer blant entusiastene. Scania er i overlegent flertall og det er mange vakre doninger som er i daglig trafikk. Vi pratet med Andreas Sunde som koste seg med venner i sola. Han hadde tatt turen med sin 2008 R620 som både hadde et lekkert eksteriør og interiør. Han kjører for Per Bortheim Transport i Florø. Andreas synes det er moro å være på plass blant alle glisene, men regner ikke med å kunne konkurrere med de motivlakkerte bilene. Likevel har nok bilen hans en av de fineste innredningene.

På langsiden traff vi også på Darko Bosnjakovic med sin utrolig flotte Volvo distribusjonsbil som både er lakkert og dekorert med film. Han kjører for Proline Transport i Kleppe som ikke er ukjent for sine gjennomførte biler. Temaet som er tatt fra Ringenes Herre, ble satt på bilen i 2005 da den var ny. Mange lesere av TM husker nok også bilen fra tidligere reportasjer.

Darko kjører både klær og blomster og den er i daglig bruk. Selv om han innrømmer at vinteren har vært tøff for bilen, ser den fortsatt ny ut i våre øyne. Mye detaljer i interiøret er også lakkert og hele hytta er trukket opp i matchende farger og er laget av Buur i Danmark. Mye polering og vasking ligger bak dette utrolige blanke resultatet.Peterbilt-dominanse

På området hvor US-bilene var samlet var det også mye gromt med 23 fremmøtte hvor merkene Kenworth, Peterbilt, Freightliner og Volvo var representert. Peterbilt dominerte og mange av dem var utrolig flotte.

Det blir nok bra med liv i kveld også med blant annet dans på messepuben "Oil Bygdapubb" med levende musikk og god stemning.