23948sdkhjf

Nå åpner denne etterlengtede døgnhvileplassen

Det går 2500 lastebiler over grensa hver dag.

Vi husker det som om det var sommeren i fjor. Det var det forsåvidt også. Svinesund Transportsenter åpnet i juni 2017 med storslått ministerbesøk, ballonger i fri dressur, musikk og taler.

Det som i utgangspunktet var tiltenkt som handelsområde, ble i stedet et flott senter for transport. Dieselpumper i giv akt, speditører, vask, dekk, redning og mat var på plass.

Men én ting manglet under åpningen. - Hvor er døgnhvileplassene? undret de fremmøtte.

- De kommer, lovte minister Solvik Olsen.

Årsaken til at de andre tilbudene kom først, skyldes at det er private aktører bak transportsenteret, mens det er vegvesenet som hadde ansvaret for å opparbeide 18 mål til døgnhvileplasser.

Nå er jobben gjort og onsdag 31. oktober åpnes plassen. Det er gjort plass til 77 plasser og man kan stå i 48 timer.

Her er det oppført et servicebygg med dusj og toaletter som sjåførene fritt kan benytte. Ute er det satt opp benker med sitteplasser, og hele området er godt opplyst. Det er også mulighet for tilkobling av strøm, blant annet for lastebiler som frakter kjøle- og frysevarer. Det forteller byggeleder Fatah Hoshang i Statens vegvesen.

Alt på et sted

- Vi ønsker å gi et godt tilbud til alle, og tilbyr også egen plass for handikappede lastebilsjåfører. Vi tror dette blir veldig bra, for mange servicetilbud for lastebilbransjen ligger allerede i samme område, sier Fatah Hoshang.

Trenger du lesestoff til døgnhvilen? Fullstendige artikler og reportasjer leser du best i TransportMagasinet. Du kan få et godt tilbud her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094