Nå er den her! Scania R 730!

Etter månedsvis med rykter og spekulasjoner, slapp i dag Scania nyheten vi har ventet på. Den nye V8 motoren lyder navnet R 730 og Scania overtar dermed VM tittelen i tungvekt med sine 16,4 liter og 3500 Nm.

Scania V8

Scania V8

Publisert Oppdatert

Det er en helt ny motor Scania nå lanserer på R 730. Den har større volum enn de tre andre i V8-serien og er utstyrt med VGT variabel turbo og XPI common rail innsprøytning som forsynes av en ny 3-sylindret høytrykkspumpe.

Og R 730 leveres, ikke uventet, kun med Opticruise.

De første kundebilene vil gå i produksjon tredje uke i september, men allerede i starten av juni ankommer de første demobilene til Norge.

Utvendig skal det ikke være tvil om at en ny V8 serie er i anmarsj. Grillen er ny og vi finner sotet glass på hovedlyktene. Eksosutløpet har også fått kosmetisk behandling.

På innsiden av hytteveggene er setene i sort skinn, med V8 logoen godt synlig på seteryggen.

R 730 har SCR avgassrensing og Scania hevder de nå kan klare Euro-6 og mer til ved hjelp av denne teknologien. Euro 6 innføres først i 2013, så man ligger altså langt fremme i løypa denne gangen.

Vi i tungt-redaksjonen har fått mange tips de siste ukene om hva som var i gjerde, men Scania har likevel klart å holde tall og fakta for seg selv helt frem til i dag.

På Scania sine nettsider finner du denne røffe V8-intro som får nakkehårene til å reise seg.